heatless-curls-tiktok-methode-krullen
Style

‘Heatless curls’ TikTok methode geeft je krullen zonder föhn

Droom jij er altijd al van om krullen in je haar te hebben, maar wil je je haar niet te veel belasten met föhnen en stylen? TikTok heeft zoals altijd weer een handige life-hack waarmee jij je steile bos haar zonder hitte in een coupe met krullen omtovert. Het geheim? De ‘heatless curls’ methode. Let’s check it out!

Krullen zonder hittebron

Onze haren krijgen heel wat te verduren. Niet alleen door het wassen met shampoo en conditioners, maar ook door het vaak te stylen met een föhn. De hitte van de fohn is namelijk lang niet altijd goed voor je haar. Door de warmte kan het haar uitdrogen en beschadigen, met name bij dagelijks gebruik. Gelukkig weet TikTok ons altijd weer te informeren met wijze levenslessen, zoals hoe slecht het is om staand onder de douche te plassen.

De nieuwste trend in TikTok land: het zetten van ‘heatless curls’, oftewel krullen zonder hitte. De trend laat zien hoe je prachtige krullen in je haar krijgt met gebruik van een satijnen rol of zelfs gewoon een panty. De truc werkt op verschillende manieren. Plaats de rol of panty bijvoorbeeld aan zijkanten van je gezicht en krul je haar er zo strak mogelijk om de rol heen. Voor de beste krullen slaap je een nachtje met de rol of panty in je haar. Comfortabel is het niet, maar dan heb je de volgende ochtend wel een prachtige bos krullen.

@daniellenguyen_ I will be using this heatless curls rod forever!! Such a game changer and it gives my hair so much volume 💆🏻‍♀️🎀 #heatlesscurls #heatlesscurlstutorial #hairhacks #thatgirl #heatlesscurlsresults #hairroutine ♬ Au Revoir – Sweet After Tears

@gjuanita Replying to @Dareen✨ results of heatless curls with a legging! #heatlesscurls #leggingcurls #overnightcurls #heatlesshairstyles #hairtok ♬ if u use this sound ur automatically hot – 🎸

Inspiratie voor jouw haartype

Of de krullen mooi blijven zitten met deze truc, hangt ook af van je haartype. Heb je fijn en dun haar? Dan kun je het beste wat textuurspray of haarlak gebruiken om je krullen extra lang in model te houden. Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk dan eens welke kapsels bij jouw haartype passen. Of bekijk 40 kapsel ideeën voor elk haartype in 2023.

Sommige vrouwen nemen het idee van ‘product loos’ haar een stapje verder en gebruiken zelfs geen shampoo of conditioner meer. Bij de zogenaamde ‘nopoo’ methode gebruik je alleen maar water om je haar te wassen. Het is even wennen, maar blijkbaar maakt het je haar een stuk gezonder en beter gehydrateerd. Met name vrouwen met droog en stug haar zouden ervan profiteren. Welke life-hack je ook voor je haar gebruikt, het blijft een kwestie experimenteren om te zien wat het beste bij jouw haartype past.

heatless-curls-krullen-tiktok

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!