Media & Entertainment

5x heerlijke vakantie boeken voor op reis om bij weg te dromen

zomer-vakantie-boeken-2023

Heb jij je zomervakantie al geboekt? Wij kijken nu al uit naar luieren aan het zwembad met een fijn boek om bij weg te dromen. Een goed boek geeft de beste ontsnapping uit ons dagelijkse hectische leven. Om alvast in de vakantiestemming te komen, tippen wij hierbij de 5 boeken die deze zomer absoluut niet in je koffer mogen ontbreken.

1. Bridgerton – Julia Quinn

De Bridgerton serie op Netflix was wat ons betreft de meest binge-worthy serie van het afgelopen jaar. De zinderende scenes tussen de super sexy Duke en Daphne in seizoen 1 en de knetterende chemie van Anthony en Kate deed ons regelmatig voor de tv wegsmelten.

Het is helaas nog even wachten op seizoen 3, maar gelukkig bestaat er ook nog de boekenreeks. Voordat de Bridgertons namelijk op het scherm verschenen, waren ze al tot leven geroepen door de pen van schrijfster Julia Quinn. De Bridgerton boekenreeks bestaat uit maar liefst 8 boeken, die ieder een andere telg uit de Bridgerton familie als hoofdpersoon hebben. Daar ben je dus voorlopig wel even zoet mee.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bridgerton (@bridgertonnetflix)

2. Zomertijd – Suzanne Vermeer

De titel klinkt dan misschien vrolijk, het onderwerp is dat niet. Interessant feit over de auteur: Suzanne Vermeer was de schrijversnaam voor de inmiddels overleden schrijver Paul Goeken. Hij schreef onder de vrouwennaam de bekende thrillers. Inmiddels heeft de uitgever de naam overgenomen, en maakt deze gebruik van diverse schrijvers die onder het pseudoniem de thrillers uitbrengen.

Het nieuwste Suzanne Vermeer boek met de titel ‘Strandfeest’ ligt op 25 april in de winkel. Wanneer een personeelslid van een paradijselijk resort overlijd, krijgt de hoofdpersoon Hannah’s vakantie een mysterieuze wending. Een heerlijke thriller voor bij het zwembad.

3. Nu we hier toch zijn – Chantal van Gestel

Een boek dat heerlijk wegleest en je tegelijkertijd laat kijken naar de keuzes die je in je eigen leven maakt: dat is ‘Nu we hier toch zijn’ het nieuwste boek van schrijfster Chantal van Gestel. In deze roman staat het leven van de betrouwbare en burgerlijke Audrey centraal. Elke dag in haar leven lijkt op de andere, en langzaam maar zeker is haar levenslust compleet verdwenen.

Totdat ze de onvoorspelbare Lynx ontmoet. Zijn ‘leef in het nu’ mentaliteit wakkert iets in haar aan, en ze besluit om zonder plan naar Parijs te vertrekken. Daar leiden haar impulsieve keuzes tot allerlei avonturen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chantal van Gastel (@chantalvgastel)

4. Wonderen Manifesteren – Willemijn Welten

De vakantie is bij uitstek de kans om je eigen leven eens goed onder de loep te nemen. Waar zie je nog verbeterpunten? Waar voel je weerstand? In het boek ‘Wonderen Manifesteren’ vertelt Willemijn Welten over haar weg van angst, onzekerheid en twijfel naar een leven vol liefde, magie en geluk.

In het boek neemt Willemijn je mee in haar persoonlijk verhaal en haar ervaringen op het gebied van manifesteren en het gevoel dat alles is zoals het moet zijn. Daarbij biedt ze praktische tools zodat ook jij als lezer een geweldig leven kan manifesteren.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Willemijn Welten (@willemijnwelten)

5. We hebben het over je gehad – Stéphanie Hoogenberk

Liefde kan complex zijn, maar een vriendschap is nog een stuk ingewikkelder. In ‘We hebben het over je gehad’ beschrijft Stéphanie Hoogenberk het ingewikkelde fenomeen van vriendschappen. Zo beschrijft ze onder andere hoe ze een 22-jarige vriendschap beëindigd. Met een scherpe pen schetst ze een geestig en soms pijnlijk portret van haar leven en haar vriendschappen.

Een grappig en fijn realistisch boek waar iedereen zich wel in kan herkennen. Met dit debuut laat Stéphanie Hoogenberk, ook columniste bij de LINDA en schrijver voor Quote, haar geweldige schrijftalent zien.