Health

Met heet bad verbrand je net zoveel calorieën als 30 min wandelen

bad-verbrand-calorieën-halfuur-wandelen

Naar de sportschool gaan is soms nog een hele opgave. Achteraf weet je dat je er blij van wordt, maar de zin is vaak ver te zoeken. Het liefst zou je gewoon lekker op de bank willen neerploffen of met deze koudere dagen een warm bad willen nemen met een goed boek. Dat laatste is niet eens zo’n slecht idee. In een warm bad verbrand je evenveel calorieën als tijdens het sporten. Dat is nog eens fijn om te weten!

Uur lang in bad staat gelijk aan halfuur wandelen

Uit onderzoek van de Universiteit van Loughborough is gebleken dat een uurtje in bad net zo effectief is als een halfuurtje wandelen. Tijdens het onderzoek heeft een groep vrijwilligers een uur gedompeld in 40 graden en de andere groep ging een uur flink zweten op de hometrainer.

Na deze activiteit kregen ze allebei een lichte maaltijd aangeboden. De lichaamstemperatuur en energieverbruik werd van de testgroep goed in de gaten gehouden.

bad-relaxen-sporten-calorieen

Verrassende onderzoeksresultaten.

De onderzoekers waren mega verbaasd met het resultaat want de lichaamstemperatuur van allebei de groepen steeg met een hele graad. We leven natuurlijk niet helemaal in een sprookjeswereld, want een uur intensief op de hometrainer kun je niet vergelijken qua aantal calorieën met relaxen in het warme water. Toch kun je dat wel met een stevige wandeling van een halfuur. Dat staat namelijk qua calorieën gelijk aan elkaar.

Wel fijn om te weten dat je met relaxen in een bad zo’n 150 calorieën verbrand. Daar hoef je dus helemaal niets voor te doen. Natuurlijk moet je nu niet jouw badkamer bestempelen als dé nieuwe sportschool. Het blijft gezond om lekker in beweging te blijven. Maar toch heb je nu één klein excuusjes als je een keer geen zin hebt. Wil je er helemaal een feestje van maken? Ga dan lekker badderen in glühwein of schaf een wijn houder aan voor in bad.  Moet je natuurlijk niet alles leegzuipen anders hebben die verbrande calorieën geen zin gehad.

bad-calorie-verbranden

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!