Food & Drinks

Mega populair herbruikbaar McDonald’s servies wordt massaal gejat

mcdonald's-servies-herbruikbaar-gejat

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat wij stiekem een beetje fan zijn van de fastfoodketen met de gele M. Zo sprongen we al een gat in de lucht toen we hoorden dat de McDonald’s een eigen sieradenlijn had geïntroduceerd en werden we nog blijer toen ze met een happy meal voor volwassenen kwamen. Nu maak je ons ook weer heel gelukkig, want de Maccie heeft herbruikbaar servies in het leven geroepen. Die moeten we hebben!

Klanten Franse McDonald’s jatten servies

Nu klinkt dit herbruikbare servies natuurlijk als een super mooi initiatief. Toch is het niet helemaal de bedoeling dat je dit mee naar huis neemt. De Franse vestigingen worden namelijk bestolen van hun herbruikbare servies. Het wordt zelfs gezien als een collector Item.

De rode patatbakjes met ingegraveerde M of roze limonadebekers met het logo zijn razend populair. De bedoeling is dat klanten het weer netjes teruggeven bij na het smikkelen van een Big Mac menu, maar dat is niet helemaal de werkelijkheid.

herbruikbaar-servies-mcdonalds
Foto: Twitter @juanbuis

Wens om afval te verminderen

Volgens AD.nl moeten alle fastfoodketen in Frankrijk die plek hebben voor twintig personen of meer vanaf 1 januari dit jaar herbruikbaar servies aan hun klanten als de maaltijd in het restaurant eten. De herkenbare kartonnen patatbakjes en papieren bekers komen daar het filiaal niet meer in.

Met de fancy herbruikbare plastic en glazen bakjes hopen ze de hoeveelheid afval flink te verminderen. Het gaat trouwens niet alleen om de McDonald’s, maar ook de Burger King heeft servies dat herbruikbaar is met hun logo erop.

Collector items die je wilt hebben

De Franse media zeggen dat klanten het zien als collector items. Wij snappen dat wel. Hoe tof om thuis je eigen McDonald’s te spelen? Koop er een McDonald’s bestelpaal op AliExpress en jij kan gewoon je eigen filiaal aan huis beginnen. Toch is het meenemen van het servies dus niet helemaal gewenst.

Een vestiging in Territoire de Belfort had zelfs een poster op de deur gehangen om klanten te waarschuwen. Dit deden ze met de tekst: ”Ons serviesgoed is uitgerust met geolocatiechips. Het is niet mogelijk om er mee te vertrekken. Je zult het moeten uitleggen bij de 17”. Dit nummer is van de Franse politie. Daar gaat je wens voor een Maccie aan huis.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!