herkenbare-situaties-te-veel-gedronken
Media & Entertainment

7 herkenbare situaties als je (te veel) gedronken hebt

Een avondje lekker de hort op met je vrienden kan fantastisch zijn. Maar soms kunnen die cocktails net even te goed smaken, waardoor de drank er iets sneller in gaat dan je van tevoren had gedacht. En heb je iets te veel promillage in het bloed, dan ontstaan er situaties die alleen maar voorkomen als je een slokje teveel op hebt. Wij presenteren je de 7 pijnlijk herkenbare situaties die ontstaan als je (te veel) gedronken hebt.

 1. De ‘ik ben niet dronken’ status

Je vriendinnen proberen je al een glaasje water aan te bieden, maar jij moet daar niks van hebben. Jij denkt namelijk dat je ‘helemaal niet dronken bent’ en dat je prima nog een paar glaasjes kan hebben. Dit is de meest gevaarlijke mindset van allemaal, want jouw dronken alter-ego denkt dat ze de hele wereld aankan.

De ‘ik ben niet dronken’ status eindigt meestal in een plotseling besef dat je eigenlijk toch best wel heel erg dronken bent. Dit besef komt meestal pas nadat je van je fiets zo een struik in bent getuimeld.

herkenbare-situaties-te-veel-gedronken

2. De emotionele dramaqueen

Opeens huilen om je hondje dat 10 jaar geleden is overleden, het hele drama met je ex voor de zoveelste keer uitgebreid vertellen of gewoon een beetje grienen om niks: de emotionele dramaqueen kan zelfs na een gezellig stapavondje opeens opduiken.

Waarom de neiging tot het uiten van deze grote emoties toch opeens naar voren komt na een paar glaasjes alcohol is ons een raadsel. Wij zouden het liefst onze innerlijke Housewife of Amsterdam daar laten waar ze hoort: veilig in ons hoofd.

herkenbare-situaties-gedronken-emotioneel

3. De té eerlijke flapuit

Waarheid zit in de wijn, zeggen ze ook wel. Maar wij weten niet of we daar nou zo zeker van zijn. Want de wijn kan ons soms wel heel veel laten uitflappen waar we de volgende ochtend niks meer van weten.

Een opmerking over het kort-pittige kapsel van je collega of de rimpelige newborn van je vriendin: wij snappen niet waar al deze eerlijke ontboezemingen vandaag komen zodra de alcohol in werking treedt. We weten in ieder geval wel dat we ons elke ochtend erna met het schaamrood op de kaken voornemen om nóóit meer te drinken.

herkenbare-situaties-dronken-eerlijk

4. De alles-kwijt-raker

Ken je die enorme opluchting als je na het stappen wakker wordt en je je sleutels, pinpas en mobiel ziet liggen? Het kwijtraken van je dierbare spullen is nog zo’n onverklaarbaar side-effect aan te veel drinken die van ons betreft meteen mag verdwijnen.

Op het moment zelf kan het je allemaal niet zoveel schelen. Ach, het zijn maar spullen, en spullen kan je vervangen toch? Je geweldige, fantastische vrienden, dié zijn belangrijk. Over die vrienden gesproken, je neemt nog één drankje om met ze te proosten op deze fantastische avond.

herkenbare-situatie-gedronken-kwijt

5. Het opbellen van de ex

Het enige voordeel aan je mobiel kwijtraken op de wc van de plaatselijke bruine kroeg is dat je niet in de late uurtjes besluit om een zeer gênante voicemail bij je ex achter te laten. Want hoe verschrikkelijk die ex ook was op het moment dat jullie aan het daten waren, zo fantastisch lijkt hij opeens na een paar drankjes.

Ons dringend advies: delete zijn of haar nummer. Zo voorkom je de grote spijt van het teruglezen of luisteren van jouw bezopen toenaderingen naar je ex de volgende morgen.

herkenbare-situaties-dronken-ex

6. De Lekker Gek doen fase

Ben je al de clown van je vriendengroep in nuchtere staat, dan komt deze helemaal tot volle glorie na een paar borrels. De alcohol fluistert je hersenen in dat het een super goed idee is om dat ene dansje op Destiny’s Child dat je ooit voor je groep 8 musical hebt ingestudeerd voor de voltallige vrijmibo uit te voeren.

Je ziet de mensen lachen, en dat geeft je alleen nog maar meer motivatie om net dat beetje extra te geven. Je danst niet alleen, je begint ook nog eens te zingen en in je hoofd klinkt je stem in perfecte harmonie met de bewegingen van je lichaam. Je staat te shinen als nooit tevoren, fluistert die vierde tequilla je in je oor.

herkenbare-situaties-dronken-dansen

7. De hangxiety kater

De volgende morgen wordt je met een knallende koppijn wakker, en beginnen de doembeelden van de dronken avond ervoor zich langzaam aan je op te dringen. Waar zijn je sleutels? Wat staat er in die vier voice memos naar mijn ex? En oh god, heb ik echt voor mijn collega’s en baas een volledige Destiny’s child playback show gegeven?

De hangxiety is de combinatie tussen hangover en anxiety, een combinatie van emoties en fysieke gevoelens die je je ergste vijand nog niet toewenst. Alle gênante situaties van je dronken alter-ego schieten door je hoofd en je voelt je met de minuut ellendiger. Vanaf nu drink ik nooit meer, besluit je ter plekke. Totdat de vrijmibo een week later toch wel erg gezellig is. Vooruit, één wijntje dan.

herkenbare-situaties-dronken-hangxiety

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!