nikkisteigenga hntm 2013
Media & Entertainment

HNTM winnares vertelt: nooit prijzengeld gekregen

Een modellen contract, een covershoot en €50.000 prijzengeld: dat is wat de winnende kandidaat van Holland’s Next Top Model zou krijgen. Dat bleek toch anders uit te pakken volgens Nikki Steigenga, die in 2013 het programma won en de titel in de wacht sleepte. In de YouTube-serie ‘En Dan?’ vertelt Nikkie dat ze nooit een cent van het prijzengeld heeft gezien.

‘En dan?’

In de nieuwe YouTube-serie ‘En dan?’ neemt host Daelorian de mentale nasleep van deelname aan reality-tv onder de loep. In de eerste aflevering van deze gloednieuwe serie is Nikki Steigenga te gast. Als je Holland’s Next Top model 2013 niet hebt gezien of een geheugensteuntje nodig hebt: Daelorian en Nikki waren in dat seizoen van de show allebei deelnemers. Nikki won zelfs de finale.

Daelorian en Nikki blikken in deze eerste aflevering van de serie samen terug op hun deelname in Holland’s Next Top Model 2013. Wat zou de winnares met €50.000 prijzengeld hebben gedaan? Nou, uiteindelijk niks, want Nikki zegt nooit het prijzengeld te hebben ontvangen.

HNTM 2013: Wel de titel, geen prijzengeld

Nikki legt uit hoe het ging. Toen ze won, leek alles in orde te zijn. Ze zegt: “ik dacht, binnen drie jaar krijg ik dat geld op m’n bankrekening”. Maar dan moet je wel aan alle eisen voldoen die in de kleine lettertjes staan. En daar is het volgens Nikki misgegaan. In het contract was één van de eisen dat het winnende model heupmaat 90 moet hebben. Die maat had ze zowel aan het begin als het eind van het programma niet.

“Even voor de beeldvorming: zelfs Doutzen Kroes heeft deze heupmaat niet”, legt Nikki vervolgens uit. Het dus geen harde eis om succesvol te worden in de industrie. HNTM dacht daar helaas anders over en betaalde geen prijzengeld toen Nikki het programma won. En daar houdt het nog niet op.

Nog meer addertjes onder het gras?

Nikki vermoedt zelfs dat haar heupmaat een van de redenen is dat zij als winnares is gekozen. Ze legt uit: “ik denk dat ze dat contract heel slim hebben opgesteld en ook heel slim mij als winnaar hebben gekozen, en bijvoorbeeld niet Anke, die wél de heupmaat 90 had.”

Ondanks haar vermoedens heeft Nikkie geen spijt van haar deelname. Ze is blij met de groei van haar zelfvertrouwen door het programma en heeft ook fijne herinneringen met andere deelneemsters.

En wat RTL er zelf van vindt? Dat blijft een vraag. RTL heeft besloten om niet te reageren op deze situatie.

‘En nu?’ van DAELORIAN gaat verder als YouTube-serie die je naast je favoriete Netflix-series op je to-watch-list kan zetten.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!