Living

Dit is hoe vaak je eigenlijk je bed zou moeten verschonen

hoe-vaak-bed-verschonen
Zo vaak moet je jouw bed verschonen (Foto: Freepik)

Oké laten we het maar meteen uit wereld helpen: je MOET natuurlijk helemaal niks. Als jij het heerlijk vindt om 3 maanden onder hetzelfde dekbed te slapen, is dat natuurlijk een dikke vette prima. Toch is dat niet bepaald fris. Ben je benieuwd wat er gemiddeld wordt aangeraden om je bed te verschonen? Lees dan snel verder. 

Bed gemakkelijk verschonen

Niemand vindt het een pretje om de lakens te verwisselen. Vaak is het een heel klusje waar je de hele dag al tegenop zit. Gelukkig hadden wij eerder al 6 simpele stappen ontdekt om supersnel je beddengoed te verschonen. De truc is om je dekbed binnenstebuiten te keren en je handen dan in het overtrek te steken.

Vervolgens houd je de punten vast en pak je de hoeken van het overtrek stevig vast. Dan schud je het overtrek over het dekbed heen. Gedaan? Nu is het de tijd om jouw slaapplekje op te maken. Strijk de eventuele kreukels er met je handen uit of gebruik een handige anti-kreuk spray. Zorg er wel voor dat de deken niet te nat wordt. Viel uiteindelijk best mee allemaal toch? Ben je benieuwd hoe vaak je dit riedeltje moet uitvoeren? Lees dan snel verder.

bed-verschonen-opmaken

Elke 7 dagen je bed verschonen

Binnen no-time ligt jouw bed vol met bacteriën, huidschilfers, zweet en speeksel volgens Libelle.nl. Tijdens het slapen verlies je ontzettend veel zweet. Jaarlijks wel tot 1000 liters, vermeldt RTL Nieuws. Je brengt natuurlijk ook zo’n 1/3 deel van je leven in je nest door. Om te voorkomen dat je een allergie ontwikkelt of dat je lichaam vol zit met al deze narigheid, is het aan te raden om je dekbed zeker iedere week te verschonen.

Ook als je trouwens niet allergisch bent kunnen de mijten voor behoorlijk was niesbuien zorgen. Slaap je met een huisdier? Dan kan het weleens zijn dat er poepbacteriën op je overtrek verschijnt. Ieks! Voor de ontzettend luie mensen onder ons kan je het verschoonproces tot maximaal 2 weken rekken. Dan moeten die handjes toch echt uit de mouwen worden gestoken. Achja, niks voelt bijna fijner dan een kraakvers bedje. Toch is dit helaas van korte duur. 

Matras laten luchten

Omdat je dus ontzettend veel vocht verliest, is het wel zo fris om je matras regelmatig even om te draaien. Daarnaast kan het ook geen kwaad om je overtrek eens in de maand buiten te laten luchten. Dit kan je aan de waslijn doen of uit het raam. Ook in je kussen zitten ontzetten veel bacteriën door zweet, haren en huidschilfers. Deze moet je volgens onze grote vriend Manly het liefst één keer per kwartaal wassen.

Past hij niet in je wasmachine? Leg hem dan een dagje (droog) in de grote vriezer als je deze hebt. De bacteriën en mijt gaan dan dood door de vrieskou. Was trouwens wel al je beddengoed op 60 graden. Zo dood je alle bacteriën. Een wasje draaien op eco-stand bespaart natuurlijk kosten en is beter voor het milieu, maar vaatdoekjes en beddengoed kun je beter wat heter wassen.

matras-luchten

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!