Living

Dit is hoe vaak je eigenlijk je handdoek zou moeten wassen

hoe-vaak-handdoek-wassen
Afbeelding: Freepik

Ben jij net terug van een heerlijke vakantie en heb je genoten van alle faciliteiten van je hotelletje? Dan viel het vast weer flink tegen toen je thuis je bed moest verschonen en de wasjes zelf moest draaien? Wij vroegen ons af of het nodig is om elke dag een nieuwe handdoek te pakken net als in een hotel. Womanly heeft het antwoord voor je. 

Is je handdoek na het afdrogen schoon?

In het rijtje van ‘zo vaak moet je’ hebben we al heel wat geschreven. Denk aan zo vaak moet je eigenlijk je vieze haarborstel schoonmaken of zo vaak moet je jouw scheermesjes vervangen. Je moet natuurlijk helemaal niets, maar stiekem lezen we het toch altijd eventjes door om te checken of we er enorm van afwijken. Nu hebben we weer zo’n ‘schoonmaak vraagje’ voor je. Twijfel je vaak of je je je handdoek na elke afdroog beurt in de wasmachine moet gooien of doe je er wel een aantal dagen mee?

Als je onder die heerlijke warme douche (of misschien wel besparende koude douche) vandaan komt, ben je in principe lekker schoon. Je hebt jezelf goed ingezeept met misschien wel een Rituals dupe. Dit zou dus betekenen dat je niet direct vies bent wanneer je jezelf afdroogt. Toch is dit niet helemaal waar volgens RTL nieuws.  Als je jezelf afdroogt geeft je huid zogenaamde huidbacteriën en dode huidcellen af. Het is een soort onzichtbaar vuil die in de vezels van je handdoek komen.

handdoek-wassen-vervangen

Zijn de huid bacteriën schadelijk voor je?

Gelukkig zijn de huid bacteriën niet schadelijk voor je gezondheid of heel vies. Toch kunnen ze vermenigvuldigen als je handdoek heel lang vochtig blijft. Hang hem dan ook goed uit. Doe hem bijvoorbeeld op een elektrisch droogrek van de Action. Wanneer je handdoek goed kan drogen, groeien er minder bacteriën.

handdoek-wassen-zo-vaak

Hoe vaak in de wasmachine gooien?

Door het onzichtbare vuil is je handdoek dus niet bepaald meer schoon te noemen. Ook maken de zeepresten, stof en haren het er niet beter op. Toch is is het niet nodig om hem direct na gebruik te wassen. Zoals eerder genoemd zijn de huid bacteriën gelukkig niet schadelijk. Om de boel een beetje hygiënisch te houden, wordt er aangeraden om na drie keer afdrogen je handdoek bij de was te doen. Vaker is niet alleen onnodig, maar ook slecht voor het milieu.

Was je handdoeken trouwens wel op 60 graden. Met de eco-stand bespaar je wat geld, maar dit programma is niet geschikt voor vaatdoekjes en handdoeken. Deze kun je beter flink heet wassen, zodat ze lekker schoon worden.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!