kapper-bezoek-hoe-vaak
Beauty

Dit is hoe vaak je eigenlijk naar de kapper zou moeten gaan

Als je net met je nieuwe kapsel van de kapper komt, ziet je haar er fantastisch uit. Maar na een paar weken beginnen de eerste dode puntjes alweer te komen. Hoe vaak je naar de kapper moet om je haar gezond en in model te houden, hangt af van je coupe en je haartype. Ben je benieuwd hoe vaak je met jouw haar een bezoek aan de kapper moet brengen? Wij zochten het voor je uit. 

Kappersbezoek afhankelijk van lengte en haarstijl

De hoeveelheid kappersbezoeken hangt af van de lengte en stijl van je haar. Over het algemeen geldt dat hoe korter je haar is, hoe vaker je het moet laten knippen om de gewenste stijl te behouden. Als je bijvoorbeeld een korte pixie cut hebt, moet je het haar waarschijnlijk elke 4 tot 6 weken laten knippen om de vorm en stijl te behouden. Als je bijvoorbeeld lang haar hebt en het alleen wilt bijpunten, kun je misschien wel 8 tot 12 weken wachten tussen de knipbeurten.

Ook je haartype heeft invloed op het aantal bezoekjes aan de kapper. Mensen met krullend haar zullen bijvoorbeeld merken dat hun haar minder snel groeit dan mensen met steil haar, maar dat het wel meer neiging heeft om te kroezen en te klitten. Dit kan betekenen dat je het haar minder vaak hoeft te knippen om de gewenste lengte te behouden, maar dat je het wel vaker moet laten bijpunten om de textuur en vorm te behouden.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VOOK Haarbar (@vookhaarbar)

Haarverzorging en gezondheid van je haar

Als je veel stylingproducten gebruikt, zoals haarverf, mousse, gel of haarlak, kan het zijn dat je je haar vaker moet laten knippen om beschadiging te voorkomen. Deze producten kunnen ervoor zorgen dat het haar droog en broos wordt, waardoor het sneller afbreekt. Je haar wordt ook droger als je het regelmatig stylet met een föhnborstel. Gebruik voordat je je haar föhnt daarom een heat protection spray.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de algehele gezondheid van je haar en hoofdhuid. Als je bijvoorbeeld veel last hebt van gespleten haarpunten of een droge, schilferige hoofdhuid, is het verstandig om vaker naar de kapper te gaan om je haar een goede verzorging te geven. Zo kan een shampoo of conditioner met natuurlijke ingrediënten je hoofdhuid op een zachte manier hydrateren, zonder deze onnodig te irriteren.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!