Life & Health

Dit is hoe vaak we écht verliefd worden in ons leven

hoe vaak verliefd worden leven

Verliefd zijn is toch fijn! Lekker even helemaal op die roze wolk zweven en nergens anders meer aan denken. Alle versiertrucs komen weer even uit de kast. Of je nu al jarenlang happy taken bent, single of net weer begint met daten: Liefde is leuk, verliefd zijn al helemaal. Benieuwd hoe vaak mensen eigenlijk verliefd worden in hun leven? Wij van Womanly zochten het voor je uit. 

Hoe vaak worden mensen verliefd in hun leven?

Of je nu snel ‘hoteldebotel’ op iemand wordt of dat het even duurt; uiteindelijk moeten we er toch echt in geloven. Verliefdheid overkomt je, of je het nu wilt of niet. Hoe vaak worden mensen verliefd in hun leven? In een publicatie van Elephant Journal is gebleken dat mensen in het algemeen ‘slechts’ 3 keer vlinders in hun buik voelen. Ook wel de ‘Three Loves Theory’ genoemd.

Let op: dit is natuurlijk wel het gemiddelde, want zoals we weten is natuurlijk iedereen verschillend. En alleen jij kan natuurlijk bepalen wat je wel als liefde beschouwt en wat voor jou niet als liefde voelt. De 3 keer dat we gemiddeld verliefd worden, wordt verdeeld in drie verschillende soorten liefde. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

zovaak-verliefd-in-leven

1. First love (puppy love)

Vraagje: hoe heet de persoon waar je voor het eerst verliefd op werd? Waarschijnlijk weet je precies nog hoe hij heet en hoe hij er uit ziet. Je first love is vaak puppy love of puber liefde.

Vaak ervaar je dit soort liefde ook tijdens de pubertijd. Je hoopt dat het forever is, maar uiteindelijk valt dat tegen. En zijn jullie maar een paar maanden samen. Het is niet heel serieus maar het voelt wel zo.

2. The toxic one

Helaas is dit vaak een leer momentje voor ons. Eigenlijk kan je altijd leren van de liefde en van elkaar. De tweede keer dat je in love bent, zal al veel serieuzer voelen dan de eerste keer. Je denkt dat je het allemaal wel weet, maar eerlijk gezegd ben je je nog steeds aan het ontwikkelen.

En daarom is het belangrijk om single te zijn. De tweede keer gaat helaas ook niet werken. Tenzij je lucky bent. De tweede keer voelt eigenlijk als een ‘opstapje’ naar the one.

verliefd-hoevaak-in-leven

3. The love of your life

Yes! Hier heb je opgewacht: de liefde van je leven. Sommige mensen zijn zó lucky, die zijn 1x verliefd geworden en hebben gelijk the one gevonden. Vele van ons moeten toch even wat langer wachten. Bij de derde keer dat men verliefd wordt klikt het gelijk.

Het voelt alsof je deze persoon al je hele leven kent. Je begrijpt jezelf beter en een ander ook. Alle leermomenten neem je nu mooi mee. Dit is iemand waarmee je je toekomst mee kan opbouwen. Eindelijk!