Life & Health

Zo lang zijn stelletjes gemiddeld samen voordat ze trouwen

https://womanly.nl/?p=17469&preview=true

Stiekem droomt elke vrouw van een prachtige bruiloft met een sprookjesjurk. Maar hoelang moet je nou eigenlijk je lover kennen voordat je elkaar het jawoord geeft? Vrijwel iedereen met trouwplannen vraagt zich dit op een gegeven moment af. Hier is natuurlijk niet een bepaalde regel voor, maar toch is het wel interessant om erachter te komen. Womanly heeft alle feitjes rondom trouwen op een rijtje gezet. 

Koppels trouwen steeds later

Vroeger trouwden koppels op een veel jongere leeftijd dan nu: volgens een Brits onderzoek is de bruid of de bruidegom nu zo’n 8 jaar ouder dan in de jaren 70. Niet zo gek als we bedenken dat het leven tegenwoordig poepie duur is geworden. Alleen al aan de trouwring ben je een fortuin kwijt.  Het gemiddelde bedrag voor een trouwring ligt nu op zo’n €5500. Toch besteden de meeste stellen tussen de €1000 en de €3000 aan de ringen.

Het doorsnee bedrag komt hoger uit doordat sommige mensen bereid zijn om een klein fortuin voor het sieraad neer te leggen. Een ander verschil met vroeger is dat stellen 9 van de 10 keer al eerder samen wonen dan dat ze getrouwd zijn. Vaak hebben ze al een langdurige relatie voordat ze een onvergetelijke vrijgezelle dag beleven en als een getrouwd stel het leven ingaan. Meestal stappen koppels in het huwelijksbootje nadat ze 4,9 jaar een serieuze relatie met elkaar hebben gehad.

trouwen-bruiloft

Meeste kans op een goed huwelijk

Volgens een onderzoek uit 2015 aan de universiteit van Utah, bleek dat mensen die trouwen tussen hun 28ste en 32ste het minst kans hebben op een scheiding. Als je zoekt voor de ware tussen je 18de en 40ste verjaardag, zou je de meeste kans hebben op een goed huwelijk vanaf je 26ste levensjaar.

Als je daarvoor trouwt, zou het zomaar eens kunnen dat je Mr. (of Mrs). perfect stiekem nog ergens rondloopt en je hebt misgegrepen. Over de ware tegenkomen gesproken: wist je dat je in het park of op een vakantie een grote kans hebt om hem of haar tegen het lijf te lopen?

Zolang daten voor het samenwonen

De date fase is natuurlijk de allerleukste en spannendste periode die je samen ingaat. Er is genoeg leuks om samen met elkaar te ontdekken. Zo hadden we je eerder al getipt met 5 originele en betaalbare date ideeën onder de 25 euro. Na al die afspraakjes wil je het op een gegeven moment wel wat serieuzer aanpakken.

Na zo’n 17 maanden gaan de meeste stellen dan ook samenwonen. Benieuwd hoe lang de meeste stelletjes verloofd zijn? Dat is gemiddeld zo’n 20 maanden voordat ze gaan trouwen. Nog een leuke fun fact: vrouwen hebben gemiddeld twee serieuze relatie voordat ze hun droompartner tegenkomen.

Natuurlijk helemaal leuk al die cijfertjes, maar het blijft belangrijk dat je het op jouw eigen tempo blijft doen. Misschien wil je wel helemaal niet trouwen en geef je jouw geld het liefst uit aan luxe kleding of mooie reisjes. Ook een dikke prima! daten

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!