hoeveel-glazen-per-dag-alcoholist
Life & Health

Met deze hoeveelheid glazen per dag kun je al alcoholist zijn

Drink jij af en toe een glaasje voor de gezelligheid of zou je het liefst meteen een wijnkraan in je keuken installeren? Het drinken van alcohol is in onze maatschappij zo normaal dat er niet raar wordt opgekeken als je elke dag een wijntje bij het eten neemt. We weten dat alcohol niet gezond voor je is, maar wist je dat je al sneller dan je denkt als alcoholist bestempeld kan worden?

1 tot 2 glazen per dag de limiet

Oke, van één glaasje wijn per dag wordt je geen alcoholist. Wel kun je het voor je gezondheid maar beter bij dat ene glaasje houden. Over het algemeen wordt namelijk aangeraden dat mannen maximaal 16 eenheden alcohol per week moeten drinken, en vrouwen 14 eenheden. Dit komt neer op zo’n 2 glazen per dag. Maar let op: in sommige drankjes zoals cocktails zit vaak meerdere eenheden alcohol. Je komt dus sneller aan de grens dan je denkt.

Ga je over de limiet van twee glazen per dag heen, dan vertoon je al overmatig drankgebruik. Merk je daarnaast ook dat het drinken je dagelijks leven beïnvloed, dan is er sprake van alcoholisme. De verslavingsinstelling Trubendorffer ziet een alcoholist als een persoon die langere tijd veel drinkt en daardoor in de problemen komt, bijvoorbeeld op het werk. We denken bij een alcoholist vaak aan iemand die totaal ontspoord is, maar je kunt ook verslaafd zijn zonder dat je dit zelf door hebt. Bekijk daarom je eigen alcoholgebruik zo nu en dan eens kritisch.

zoveel-glazen-per-dag-alcoholist-wijn

Alcoholvrije cocktails

We komen steeds meer te weten over de gezondheidsnadelen van alcohol op de korte en lange termijn. Gelukkig bestaan er tegenwoordig veel alcoholvrije alternatieven die even goed smaken als het origineel. Zo voldoe je toch aan je behoefte aan een gezellige borrel aan het einde van de dag, zonder de vervelende bijwerkingen.

Wist je dat er tegenwoordig ook een alcoholvrije slijterij bestaat? Hier koop je alcoholvrije varianten van al je favoriete drankjes. Ben je na het lezen van dit stuk nog niet overtuigd om te minderen met alcohol, lees dan eens de 6 gezondheidsvoordelen van een maand geen alcohol drinken en tips om het stoppen met drinken vol te houden. Wedden dat je het kan?

zoveel-glazen-per-dag-alcoholist-drinken

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!