Food & Drinks

Heerlijk origineel ontbijt: home made croissant muffins

home-made-croissant-muffin-ontbijt

Op de een of andere manier houden wij vaak croissants over. Of hebben we ze gekocht en is opeens verder niemand thuis. Oude croissants kun je natuurlijk nog even in de oven doen, maar echt lekker zijn ze dan toch niet  meer. En weggooien daar doen wij liever niet aan. Gelukkig kun je ze heel makkelijk verwerken tot een soort muffin en dan heb je opeens een verrassend lekker ontbijt!

Wat heb je nodig voor deze heerlijke muffins

Wij noemen ze muffins omdat we ze in een muffinvorm bakken, maar eigenlik zijn het een soort wentelteefjes. Of zoals ze in Frankrijk zeggen: pain perdu, verloren brood. Je laat de croissants in melk met suiker en ei weken en bakt ze daarna. Het lijkt ook op broodpudding, zoals ze in Engeland maken van oud brood. Dus kun je dit ook prima doen met je oude croissants.

Je hebt  voor 4-6 stuks 4 croissants nodig, 250 ml (haver)melk, 75 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 ei en wat (diepvries) frambozen, bramen, blauwe bes of aardbei. Natuurlijk kun je ook een mix van fruit nemen of als je geen fruit hebt wat jam. Verder een muffinvorm die je eventueel wat invet met boter. Dit hoeft niet als je een siliconenvorm hebt. Als je geen muffinvorm hebt kun je het ook als een soort pudding maken in een lage schaal.

croissant-muffin-ontbijt

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!

En zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200C (elektrisch) of 180C ( hete lucht).
  • Klop het ei met de melk, suiker en vanille suiker los in een kom. Giet dit in een lage schaal.
  • Scheur de croissants in grote stukken en leg dit in de schaal. Druk lekker in het ei-mengsel en laat ongeveer 7 minuten weken.
  • Schep de helft uit de schaal en verdeel over 4-6 holtes in de muffin vorm.
  • Verdeel het fruit erover, bij diepvries hoef je het niet eerst te ontdooien. Verdeel de rest van de croissants erover en bestrooi met wat extra suiker.
  • Bak in 35 minuten bruin in de oven.
    Het idee van dit recept komt van Pauline’s Keuken.