hot-aperol-lekkerste-winterdrankje
Food & Drinks

Vergeet Glühwein: Hot Aperol is het lekkerste winterdrankje

Kon je in de zomer niet afblijven van die Aperol fles? Dan is het nu de hoogste tijd om die af te stoffen. Ook tijdens de winter kun je deze heerlijkheid gewoon weer uit de kast halen. Move over, glühwein: Aperol is nu hét nieuwe winterdrankje waar je geen genoeg van zal krijgen.

Hot Aperol wordt hét ultieme drankje voor de winter

Heb je al heel wat kerstmarkten de afgelopen dagen bezocht? Dan zal je vast ook wel wat glaasjes Glühwein achterover hebben geslagen. Ben je opzoek naar iets nieuws? Soms kan verandering geen kwaad. Dat moeten de bedenkers van dit drankje vast ook hebben gedacht. In Duitsland is warme Aperol al jarenlang een grote hit en zal je het vast tegengekomen bij de kerstkraampjes. Het zal ons dan ook niets verbazen als het in Nederland binnen de kortste keren ook een groot succes wordt.

Hot Aperol is een mix van maar 5 ingrediënten en perfect voor de koude dagen. Deze lekkernij smaakt supergoed met een lekker dik dekentje op de bank, maar is ook prima te vertoeven in je gezellige versierde tuin bij de knisperende tuinhaard. Lees snel verder hoe je dit verrukkelijke drankje moet maken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door WettiKocht (@wetti_kocht)

Zo maak je de heerlijke Hot Aperol

Voor een paar glazen warme Aperol heb je gelukkig niet veel nodig. Het enige wat je in huis hoeft te halen is 500 milliliter appelsap, 300 milliliter Aperol, 750 milliliter droge witte wijn, 4 eetlepels sinaasappelsiroop en 1 sinaasappel. Eventueel kan je nog steranijs, kaneelstokjes en munt erbij kopen om het brouwseltje feestelijk te maken. Het oog wil tenslotte ook wat.

Allereerst vult je de pan met alle ingrediënten behalve de sinaasappel en laat je de mix opwarmen op middelhoog vuur (het mag niet koken). Daarna snijd je de sinaasappel in plakjes en verdeel je het over de glazen. Vervolgens giet je de hot Aperol in de glazen en decoreer je het met steranijs, munt of/en een kaneelstukje. Nu is je drankje ready to drink. Iets lekkers voor erbij? Om het avondje 18+ te houden hebben we nog een heerlijk recept van witte chocolade cheesecake met Baileys en Maltesers voor je! Geniet ervan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Josi 🌿✨ (@josis_diylove)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!