house-of-lovaeij-plussize kleding
Style

House of Lovaeij maakt fashionable plussize kleding tot wel 4XL

Hoewel de meest gangbare kledingmaat in Nederland maat 40/42 is, zien we toch nog steeds voornamelijk erg magere modellen in de magazines en op de catwalk voorbijkomen. Influencer Lotte van Eijk wilde het taboe op plussize kleding doorbreken en begon haar eigen kledinglijn House of Lovaeij, waarbij ze outfits ontwerpt voor vrouwen met een maatje meer. 

Plussize kleding om het lichaam te vieren

Met haar kledingmerk House of Lovaeij heeft Lotte van Eijk iets opgezet wat ze zelf in haar leven altijd had gemist: mooie, fashionable kleding voor mensen met een plus-size lichaam. Lotte kampt al van jongs af aan met de manier waarop de maatschappij naar haar gewicht kijkt. De conventionele kledingwinkels hadden vaak geen kleding in haar maat, waardoor ze al op haar achtste maar zelf met naald en draad aan de slag ging.

House of Lovaeij brengt inclusiviteit in de fashionwereld onder de aandacht. Het motto van het merk is dan ook: ‘door dikke mensen, voor iedereen.’ De kleding is ontworpen om de zelfexpressie van elk lichaam -hoe dat er ook uitziet – ten volste tot zijn recht te laten komen. Om deze reden zijn de designs dan ook vaak doorschijnend: waar de meeste plussize kleding is ontworpen om het lichaam te bedekken, wil Lotte met haar kleding juist het plussize lichaam vieren.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LOVAEIJ (@houseoflovaeij)

Body positivity op Instagram

Lotte van Eijk is een voorloper als het gaat om zelfliefde voor het eigen lichaam. Op haar Instagram met 127.000 volgers plaatst ze regelmatig foto’s en filmpjes met bemoedigende teksten over zelfliefde en zelfvertrouwen. Ze begon met het promoten van body positivity toen de term in Nederland nog helemaal niet zo bekend was. Tijdens de opleiding fotografie maakte zelfportretten van haar naakte lichaam. Ook hing ze naakt door de stad op posters van het Vrije Volk Festival. Daarna begonnen de volgers op haar Instagram snel te groeien.

Haar nieuwe volgers stuurden haar ook berichten over hun eigen onzekerheden, vertelt Lotte  in een interview met het AD: ‘Vrouwen stuurden bijvoorbeeld dat ze al jaren niet meer in bikini op het strand waren geweest, maar door mij weer durfden. Ze maakten weer herinneringen met hun kind. Want dát is het leven van veel dikke mensen hè? Die verstoppen zich in een wit shirt ergens achterop het strand.’. Na wat modellenwerk besloot Lotte tijdens de pandemie om zelf met een plussize kledinglijn te beginnen. Haar uiteindelijke doel: plussize kleding maken waarin iedereen zich mooi en zelfverzekerd voelt. Wij zijn in ieder geval al fan!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LOTTE VAN EIJK (@lovaeij)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!