huidspecialisten-waarschuwen-blackhead-maskers
Beauty

Oeps: huidspecialisten waarschuwen voor blackhead maskers

Je hebt er vast weleens eentje op je smoeltje gehad: een blackhead maskertje. Volgens de verpakking zou dit hét wondermiddel zijn om van al je mee-eters en puistjes af te komen. Wie wilt dat nou niet? Toch is de waarheid helaas net even wat minder rooskleurig. De meeste maskertjes zijn namelijk helemaal niet zo goed voor jouw mooie gezichtje. Oeps, dachten we toch eindelijk de oplossing te hebben gevonden voor die onsmakelijke zwarte puntjes op onze porem.

Blackhead maskers niet goed voor je gezicht?

We willen je uiteraard niet meteen aan het schrikken maken, want niet alle maskertjes zijn wellicht heel slecht. Toch moet je wel oppassen met de blackhead maskers die van goedkope sites komen zoals bijvoorbeeld eBay.

Niet allemaal voldoen ze namelijk aan de kwaliteitseisen die verplicht zijn. Er zou namelijk actieve kool in verwerkt zitten en die plakt even sterk als lijm. En dat smeer je natuurlijk ook niet op je tere huidje.
blackhead-masker

Blogger laat bizarre resultaten zien

Heb je de video gezien van de Amerikaanse Tiff? Een blogger die op haar YouTube-account een peel-off masker uitprobeert? Tiff had het masker online gekocht en was benieuwd naar de resultaten. Helaas liep het iets anders af dan ze had voorspeld.

De blogger moest namelijk keihard trekken om het houtskoolmasker van haar gezicht af te krijgen. En dat ging niet geheel pijnloos. Het filmpje werd meer dan 4,2 miljoen keer bekeken en massaal gedeeld omdat het toch ook nog best hilarisch was.

Huidspecialisten zijn niet enthousiast over blackhead maskers

Volgens een huidspecialist die met RTL nieuws sprak is de blackhead masker niet heel erg goed voor je huid. De beschermlaag van je huid is erg dun en dat trek je er met zo’n masker zo vanaf. Dat betekent dat je huid na zo’n masker veel gevoeliger is voor bacteriën en infecties”, waarschuwt dermatoloog Menno Gaastra. Waarbij wij dachten dat je die zwarte puntjes op het maskertje ziet na de peel-off sessie, blijkt het juist dat we huidschilfers en donshaartjes eruit trekken.

Volgens de huidspecialist trek je allemaal dingen mee die juist een beschermlaag heeft voor je huid, terwijl die vervelende mee-eters gewoon nog blijven zitten. Nu is het echt niet heel erg als je het maskertje een keertje hebt gebruikt, maar probeer het wel te beperken voordat je een zeer geïrriteerde huid krijgt. Want dat wil je niet! Check ook altijd de ingrediënten op de verpakking.

peel-off-black-head-masker

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!