Dit is het royale bedrag wat kroonprinses Amalia moet betalen voor haar studentenhuis
Geld & Carrière

Dit is het royale bedrag wat kroonprinses Amalia moet betalen voor haar studentenhuis

Nog een paar weekjes en dan is het zover. De kroonprinses gaat in september beginnen met haar opleiding Politics, Psychology, Law and Economics aan de Universiteit van Amsterdam. Haar studentenhuis is een prachtig luxe grachtenpand inclusief eigen parkeerplaats. Benieuwd welk royaal bedrag zij hiervoor moet neerleggen? Wij zochten het voor je uit! 

Het luxe grachtenpand in Amsterdam

Onze vrienden van Manly hadden al eerder over het studentenhuis van de  kroonprinses. Daar kon je al lezen dat ze erg dankbaar is met haar ‘stekkie’. Dit prachtige grachtenpand vind je in de buurt van de Oude Spiegelstraat en de Wijde Heisteeg. Dat is gelukkig op loopafstand van het studentenhuis van ‘gravinfluencer’ Eloise van Oranje. Ze kunnen de meiden altijd even samen wijnen of dineren.

Je zou denken dat Amalia het pand heeft bemachtigd via prins Bernhard Jr, de neef van koning Willem-Alexander, maar dat is niet zo. Ondanks dat Prins Bernhard veel panden bezit in Amsterdam is dit pand eigendom van de familie Dreesman. De familie Dreesman zijn de buren van het koningspaar in Griekenland! En ja, de familie Dreesman kennen we natuurlijk van V&D.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Prinses Amalia (@amalia_v_oranje)

Huur van studentenhuis Amalia

Superfijn voor Amalia dat het grachtenpand inclusief parkeerplaats is want de Kroonprinses heeft net haar rijbewijs gehaald. Goedkoop is het pand zeker niet. Studenten hebben normaal gesproken geen groot budget en vaak ook een torenhoge studieschuld .

Amalia heeft natuurlijk een veel groter budget dan de ‘gewone’ studenten. Benieuwd wat Amalia per maand moet betalen? Weekend meldt dat Amalia’s ouders vijftienduizend euro per maand moeten neerleggen. Dat is natuurlijk niet niks, gelukkig hoeft ze dat niet zelf te betalen. Tja, je bent een prinses of je bent het niet.

amalia-voordeur
Beeld: Bekende Buren
amalia-studentenhuis
Beeld: Bekende Buren

Veiligheid voor de Kroonprinses

De kroonprinses moet natuurlijk wel veilig wonen. Niet alleen in de woning moet Amalia veilig kunnen zijn, maar ook buiten haar woning. Zo deelt RTL Boulevard dat er eigenlijk altijd iemand met haar mee gaat, naar een feestje, ontgroening bij een studentenvereniging en zelfs bij een date.

De rode deur is inmiddels groen geschilderd, net zoals de andere deuren in de straat. Anders wordt de woning iets te snel herkend natuurlijk. Het pand heeft vijf verdiepingen dus Amalia zal van alles moeten aanpassen voordat de woning als ‘haar’ plekje zal voelen. Ook zijn er 360-graden draaiende camera’s en zijn de sloten vervangen door slimme apparatuur, zo kan je het pand alleen maar betreden met een speciale kaart of doormiddel van gezichtsherkenning.
amalia

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!