10 iconische stijlmomenten queen elizabeth
Style

10x de meest iconische stijlmomenten van Queen Elizabeth

Na 96 mooie levensjaren, waarvan 70 op de Britse troon, overleed Queen Elizabeth op 8 september 2022. In haar jaren op de Britse troon heeft ze een onvergetelijke indruk achtergelaten bij ontelbaar veel mensen. Dat geldt ook voor de iconische stijl van Queen Elizabeth, die we door de jaren heen veel hebben zien veranderen.

In de stijlgeschiedenis van Queen Elizabeth kom je allerlei verschillende fashion statements en looks tegen; van klassieke elegantie tot felle, neon kleuren. Als ode aan het leven van Queen Elizabeth hebben we haar 10 meest iconische stijlmomenten op een rij gezet.

1. De kroning van Queen Elizabeth

thequeen1 gq 13apr11 pa b

Tijdens haar eerste momenten als vorst zette Queen Elizabeth direct de toon op het gebied van stijl. Hier zie je haar op 2 juni 1953, de dag dat ze gekroond werd. Koningin Elizabeth was 27 toen ze de troon besteeg.

2. Classy at its finest

original
Op 15 juni 1961 droeg Queen Elizabeth deze elegante perzikkleurige jurk met haar iconische parels tijdens een evenement in Londen met de toenmalige duke van Edinburgh.

3. Geel in Mexico

the queen 12 29oct15 getty b

In februari 1975 bracht The Queen een staatsbezoek aan Mexico in deze vrolijke, felgekleurde look. Ondanks haar wisselende kledingstijl bleef haar kapsel bijna altijd nagenoeg hetzelfde, op enkele uitzonderingen na. Een van die uitzonderingen zie je hier.

4. Meer iconisch geel

GettyImages 79730035

Als deze look geen indruk maakt, dan weten we het ook niet meer. Op 3 juni 1987 maakte Queen Elizabeth een statement met deze gele jurk met zwarte print. De gelegenheid? The Epsom Derby.

5. Royal Windsor Horse Show

GettyImages 57003487

Zoals je waarschijnlijk weet was Koningin Elizabeth met regelmaat in de buurt van paarden te vinden. Ook daar verschijnt The Queen uiteraard in stijl, zoals je hier ziet.

6. Royal floral

original

Om de 90e verjaardag van de moeder van Queen Elizabeth, droegen de royals gezamenlijk kleurrijke royal floral looks.

7. Iconic pink

GettyImages 52102144

Een ding is zeker: Queen Elizabeth hield wel van roze. Deze look komt uit mei 1993.

8. Koningin van kleurrijk

original

In november 1999 droeg Koningin Elizabeth deze iconische outfit, die bestaat uit een kleurrijke top met pailletten en een gouden gestreepte rok, afgemaakt met gouden accessoires.

9. Pink, pink, pink

GettyImages 497849016

Nog een iconische verschijning van koningin Elizabeth in het roze. Roze is en blijft in verschillende varianten ook wel een veelzijdige trendkleur. Zelfs de paraplu matcht!

10. Queen Sunshine

GettyImages 1240722798

We sluiten af met een recente verschijning: de opening van de metrolijn die naar haar werd vernoemd, de Elizabeth Line, op 17 mei 2022, waar ze straalt in het geel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Manly.nl (@manly_nl)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!