ikea-singles-speeddate-event
Media & Entertainment

Duizend singles delen het bed in IKEA tijdens speeddate event

We kennen IKEA allemaal van de betaalbare design meubelen met bijzondere namen en zweedse gehaktballen. Maar tegenwoordig zijn ze zelfs beschikbaar als datingbureau. Het Zweedse warenhuis organiseerde op 4 februari een speeddating-event voor duizend singles. Het idee achter het geslaagde event: aandacht vragen voor >energiebesparing in huis. Eén huishouden verbruikt immers minder energie dan twee, aldus IKEA.

Daten in IKEA bed

Op de avond van zaterdag 4 februari kwamen duizend singles samen voor een romantische mega-date. De Utrechtse vestiging van IKEA werd omgetoverd tot de ultieme speeddate locatie. De singles waren vanaf 19.00 welkom in het pand, waarbij ze zelf een leuk plekje konden kiezen om hun mede-singles beter te leren kennen.

Het warenhuis werd speciaal voor deze avond getransformeerd tot een perfecte plek voor een snelle romantische date. Zo konden de singles kiezen voor een intiem dinertje bij led-kaarslicht, of ze gingen meteen met elkaar naar de slaapkamer-showroom voor een gezellig gesprek op bed. Om de singles een beetje op gang te helpen, ontvingen ze van tevoren een goodiebag met ‘gespreksstarters’. Het speeddaten duurde van 20.00 tot 21.30. Elke 5 minuten ging er een buzzer af, waarna de singles moesten wisselen.

ikea-singles-speeddate-event

Speeddate voor de planeet

De speeddate was een groot succes: binnen twee dagen nadat IKEA de speeddate had aangekondigd, hadden meer dan 1200 mensen zich ingeschreven. Volgens Eva de la Chambre, Market Manager IKEA Utrecht, was het een ‘super geslaagde avond’: ‘We kijken terug op een avond met een geweldig hoge opkomst. We weten niet precies hoeveel geslaagde dates er waren, maar de sfeer zat er goed in. Contactgegevens werden uitgedeeld, er is gedanst en we zagen zelfs mensen hand in hand vertrekken’.

Met het speeddate-event vraagt IKEA ‘met een knipoog’ aandacht voor de planeet. De hoge gasprijzen raken ons allemaal, en door de duizend singles in één ruimte samen te uit te nodigen, wordt er heel wat gas bespaard. IKEA hoopt met deze actie ‘een matchmaker te zijn geweest voor een heleboel singles op zoek naar warmte deze winter.’

ikea-singles-speeddate-event

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!