italie-pastapretpark-fico
Foto: kidpass.it
Food & Drinks

In Italië bestaat er een mega groot pastapretpark

Kunnen we jou ieder moment wakker maken voor een heerlijk bordje pasta? Dan word jij vast heel gelukkig van dit nieuws. In Italië staat er namelijk een enorm pastapretpark waar je de lekkerste creaties kunt proeven. Dat wordt smullen! Is de keuze meteen een stuk minder moeilijk wat jouw volgende vakantiebestemming wordt. Ciao Bella Italia!

Pastapretpark in het mooie Italië

Het pretpark is alweer zo’n 5 jaar open, maar wij hadden er nog nooit van gehoord. Uiteraard vonden we het ook jammer als we jullie er niet van op de hoogte houden, ook al is het niet splinternieuw. Zulke parels moeten uiteraard gedeeld worden. Je vindt dit themapark in de Italiaanse stad Bologna. Hier staat het volledig in het teken van de Italiaanse keuken.

Het theme park Fico heeft mega veel verschillende attracties op zo’n 100.000 vierkante meters. Zo kun je onder andere een kijkje nemen in de fabriek, glijden van de pasta glijbaan en zelf een bordje pasta maken. Daarnaast kun je natuurlijk ook smullen van heel veel lekkere soorten pasta’s die al voor jou gemaakt zijn. Van sterrenrestaurants tot streetfood tentjes en goedkope pasta’s zijn hier te vinden. Met maar liefst 45 restaurants is de keuze reuze.

pastapretpark-Italië

Ontzettend veel te doen in het pretpark

FICO Eataly World is een initiatief van de Italiaanse supermarktketen Coop en Eataly. Die laatste is een distributeur en keten van heerlijke typische Italiaanse producten. Uiteraard kun je bij dit pastapretpark ook producten kopen voor thuis. Uit maar liefst 19 winkels heb je de keuze uit verrukkelijke delicatessen.

Een bezoek aan het park is helemaal gratis. Je betaalt dus alleen voor alles wat je daar eet of koopt. Als dierenliefhebber kan je ook nog eens je lol op, want rondom het park kun je verschillen koeien, schapen en varkens zien grazen. Het park helemaal uitgespeeld en dorst ervan gekregen? Reis dan door naar de wijnfontein in Italië die de hele dag door gratis rode wijn geeft.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!