Media & Entertainment

Zien: Jaap Jongbloed op 68-jarige leeftijd fitter dan ooit tevoren

jaap-jongbloed-fit-lichaam
Afbeelding: Renze ©RTL

Na ons zestigste levensjaar verandert ons lichaam aanzienlijk: je komt wat sneller aan, en ook je metabolisme werkt niet zoals vroeger. Hoewel veel mensen het na hun zestigste wat rustiger aan doen, bewijst presentator Jaap Jongbloed dat je ook na je zestigste nog een gezonde killerbody kan kweken. De 68-jarige presentator hield zich de afgelopen 3 maanden aan een streng fitness regime met fantastisch resultaat. In het nieuwe nummer van Mens Health toont hij zijn afgetrainde lichaam.

Presentator Jaap Jongbloed

De 68-jarige Jaap Jongbloed is een niet meer uit het Nederlandse tv-landschap weg te denken. Al sinds 1980 werkt hij als presentator van verschillende programma’s bij AVROTROS, waaronder Vermist en Het Mooiste Meisje van de Klas. In 2023 deed Jaap Jongbloed ook mee aan het perfecte plaatje, samen met Eloise van Oranje.

Naast zijn werk op televisie is Jaap Jongbloed ook te horen in een podcast, ‘Jong Bloed’ genaamd. Samen met Wies Verbeek gaat hij daarin op zoek naar het geheim van een gezond en gelukkig lang leven.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jaap Jongbloed (@jong.bloed)

‘Gestoord’ fitness regime

Dat het krijgen van een killerbody geen simpel trucje is, ondervond ook Jaap Jongbloed. In het praatprogramma Renze vertelt hij over zijn ‘gestoorde’ fitness regime van 3 maanden, waarbij hij samen met een trainer werkte aan zijn doel om een sixpack te krijgen. Naast een intensief trainingsschema kreeg de presentator ook een dieet met een tekort van 600 calorieën per dag. ‘Mijn trainer noemt het ‘gecontroleerd uithongeren’, vertelt de presentator aan de tafelgasten.

Gestoord of niet, het regime heeft wel degelijk goed gewerkt. De 68-jarige presentator ziet er uit als een man van in de veertig, met het lichaam van een bodybuilder. De keuze om zo hard te gaan trainen kwam niet uit de lucht vallen. Jaap Jongbloed houdt zich namelijk al langer bezig met gezonde voeding en het belang van beweging. Het is dan ook zijn missie om anderen te inspireren om gezonder te leven.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jaap Jongbloed (@jong.bloed)

Nederland een stukje gezonder

Jaap Jongbloed maakt zich zorgen om het toenemende gewicht in Nederland. Door te laten zien dat je zelfs op je 68’ste nog een fantastisch lichaam kan hebben, wil hij laten zien dat ouder worden niet gelijk staat aan ongezonder zijn. En dat begint volgens hem al bij kleine aanpassingen: ‘Dus als mensen dit zien en denken, (..) ‘ik moet en kan er wat aan doen’ is het goed. En als je niet naar de gym wil, neem dan vaker de trap in plaats van de lift en ga fietsen naar je werk.’

Zo hard trainen als Jaap Jongbloed is dus niet nodig als je deze zomer gezonder wilt leven. Begin bijvoorbeeld eens met wat vaker wandelen of neem een leuk sportklasje, zoals aquafitness in het zwembad. Probeer daarnaast de chocolade en de borrel te laten staan, of kies voor gezonde alternatieven voor je favoriete chips. Zo ben je met een paar kleine aanpassingen al een stuk gezonder bezig.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!