japanse-cheesecake-3-ingredienten
Food & Drinks

Deze Japanse cheesecake met 3 ingrediënten kan iedereen maken

Stiekem zijn wij op de redactie allemaal wel een beetje ‘zoetekauwers’. Na het bakken van de pastel nata en de hartenkoekjes verdwenen deze baksels linea recta in ons buikje. Heerlijk! Toch heb je vaak heel wat ingrediënten nodig om iets lekkers te maken. Met deze Japanse cheesecake is dat een ander verhaal. Met maar 3 benodigdheden zet je deze al op tafel.

Wat heb je nodig voor de japanse cheesecake?

Dit gebakje is luchtig en zo lekker dat je er bijna niet vanaf kan blijven. Die summerbody en kilo’s kwijtraken, daar maken we ons later wel weer een keertje druk om. Genieten van het leven is ook heel wat waard toch? Deze Japanse cheesecake is voor 8 personen. Helemaal perfect als er visite komt maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om er zelf van te genieten. De voorbereiding doet slechts 15 minuten en daarna moet je proberen om er 45 minuten vanaf te blijven.

De Japanse vlogger Ochikeron laat zien hoe je van witte chocolade, eieren en roomkaas een heerlijke cheesecake maakt. In totaal heb je dus maar 3 ingrediënten nodig. Het recept is eerder al een keer veelvuldig op het internet geplaatst en ging toen helemaal viral. Wij snappen dat wel met zo’n kort ingrediëntenlijstje die je waarschijnlijk al in je koelkast hebt liggen. Deze hadden we gevonden op Favorflav.nl

japanse-cheesecake-Ochikeron

Hoe maak je deze Japanse cheesecake?

Allereerst verwarm je de oven voor op 170 graden. Dan splits je de eieren en klop je de eiwitten stijf. Vervolgens smelt je de chocolade au bain-maire en meng je daar de roomkaas doorheen. Daarna haal je het pannetje van de warmte af en roer je de eierdooiers er doorheen.

Schep nu in drie porties het opgeklopte eiwit door het beslag. Nu is het tijd om het bakpapier dun met olie in te smeren en de bakvorm met het bakpapier te bekleden. Giet vervolgens jouw zelfgemaakte beslag in de bakvorm. Je wilt geen belletjes in het beslag krijgen. Deze haal je weg door een paar keer op het aanrecht ermee te tikken. De bakvorm zet je nu in een ovenschaal en vul je met heet water.

Speciale oveninstructies

Nu is het opletten geblazen, want de Japanse Ochikeron geeft een flinke instructie aan het oven gebruik. Je moet de taart namelijk op 3 verschillende temperaturen bakken.

Eerst 15 minuten op 170 graden, daarna 15 minuten op 160 graden en dan zet je de oven uit en blijft de taart nog een kwartiertje in de oven staan. Vervolgens laat de Japanse cheesecake afkoelen en versier je hem met poedersuiker. Geniet ervan!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!