verkleden-jeffrey-dahmer-halloween
Media & Entertainment

Verkleden als Jeffrey Dahmer is deze Halloween mega populair

Ben jij ook nog snel je Halloween outfit bij elkaar aan het zoeken? Dan moet je rap zijn, want dit weekend vindt het enge, maar vooral leuke verkleedpartijtje alweer plaats. Dit jaar zal je niet alleen maar bloederige bruidjes, jokers of Harry Potters spotten, maar zal er een nieuw Halloween kostuum hoog in de populaireitenlijst staan. Veel mensen willen zich namelijk verkleden als Jeffrey Dahmer, de meest beruchte seriemoordenaar ooit. 

Netflix series zijn populair tijdens Halloween

Ook in Nederland is Halloween steeds populairder. Officieel valt deze dag dit jaar op maandag 31 oktober, maar de leukste feestjes zijn uiteraard dit weekend zodat je het flink laat kan maken. Via het platform VKMAG kwamen we erachter dat uit het zoekgedrag van Google is gebleken dat iedereen maar al te graag verkleed gaat als de seriemoordenaar Jeffrey Dahmer. Je weet wel, die van de goed bekeken Netflix-miniserie: The Jeffrey Dahmer Story.

In de top-30 van de meest gezochte Halloween kleding staan ook piraten, spider-man en de duivel heel hoog. Het is trouwens niet de eerste keer dat Netflix een flinke invloed heeft op het Halloween kostuum. Vorig jaar was namelijk de Squid Game rond deze periode een enorme hype en zag je dit dan ook in de kostuums terugkomen. Dit jaar is de populariteit van deze serie flink gedaald. Wel zijn de Netflix Originals zoals Casa de Papel, Peaky Blinders en Stranger Things nog steeds in de top 30 te vinden.

Jeffrey-dahmer-netflix
Beeldmateriaal van Netflix serie: het verhaal van Jeffrey Dahmer

Ook kinderen verkleden zich als Jeffrey Dahmer

De meningen zijn overigens enorm verdeeld over het idee om als Jeffrey Dahmer 2.0 te verschijnen. Veel mensen vinden dat de moordenaar niet een podium moet krijgen en dat het ook respectloos is voor de nabestaanden. De site eBay besloot op die redenen om te stoppen met de verkoop van Halloween kostuums die gebaseerd zijn op de seriemoordenaar. Al is een vergelijkbaar brilletje en pruik natuurlijk overal wel te vinden.

Wat ons vooral verbaasd is dat ouders het prima vinden als hun kind verkleed gaat als de beruchte killer. Het verschil met andere verkleedkostuums van bad giys is natuurlijk dat het vaak om fictieve personen gaat. In dit geval is het een bestaande engerd die vreselijke dingen heeft gedaan. We zijn ontzettend benieuwd wat jij hiervan vindt.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!