Life & Health

‘Bedankt Juf!’ Met deze 5 cadeautjes maak je juffen écht blij

juf-cadeau-bedankje
Afbeelding: Unsplash

De zomervakantie gaat beginnen, en traditiegetrouw ontvangen juffen een klein cadeautje van de ouders voor al hun inspanningen. Hoewel dit gebaar ontzettend goed bedoeld is, zijn niet alle leraressen even blij met de geschenkjes die ze ontvangen. Want wat doe je met 8 dozen Merci chocolaatjes en 5 mokken met een grappige tekst? Ben jij als ouder nog op zoek naar een geschikt cadeautje? Met deze cadeautips doe je de juffen dit jaar wél een groot plezier. 

1. Een gezamenlijke cadeaubon

Heb je veel contact met de andere ouders in de klas, kies er dan voor om je geld te bundelen en koop een gezamenlijke cadeaubon. Pols van tevoren voorzichtig wat de juf vindt van bijvoorbeeld een luxe diner of een relaxed saunabezoek.

Zo ontvangt de juf een heerlijke ervaring, en scheelt het je als ouder weer cadeaustress. Bovendien is het geven van een fijne ervaring een duurzamer alternatief dan het kopen van een fysiek cadeautje.

juf-bedankje-spa

2. Een persoonlijk bedankje

De meeste juffen zijn stiekem niet eens zo blij met de traditie van juffencadeau’s. Niet omdat ze niet graag bedankt worden, maar wel omdat ze vaak dezelfde niet-bruikbare cadeau’s krijgen.

Kies daarom voor een persoonlijk bedankje in de vorm van een geschreven kaart, waarbij je dieper ingaat op het afgelopen jaar en hoeveel je kind aan haar rol als juf heeft gehad. Voeg ook een stukje tekst van je kind toe.

juf-cadeau-kaart

3. Leesboeken voor in de klas

Op de vraag wat juffen en meesters nou écht een fijn cadeau vinden, kreeg klassenmoeder Lobke Vlaming vaak hetzelfde antwoord: een mooi prentenboek voor in de klas.

Het budget van de meeste scholen is namelijk lang niet altijd groot genoeg om de klassen van nieuwe prentenboeken te voorzien. Daarom is een fijn boek met mooie illustraties altijd een goed cadeau.

4. Een fijn vakantieboek

Een andere veelgenoemd cadeau op Twitter was een fijn boek voor de leerkracht zelf. Zo genieten ze graag tijdens hun zomervakantie van een meeslepende roman of spannende thriller.

Koop daarom een mooi boek voor op vakantie, of geef een boekenbon zodat de leerkracht zelf een boek naar keuze uit kan kiezen. Als je weet dat de juf een e-reader heeft, kun je er ook voor kiezen om een digitaal boek cadeau te doen.

juf-bedankje-vakantieboek

5. Zelfgemaakt boeket uit de tuin

Nog een tip die je samen met de ouders uit de klas kunt uitvoeren: spreek af dan ieder kind één zelfgeplukte bloem uit de tuin of van buiten meeneemt. Bind dit in een mooi boeket en schrijf er een kaartje bij.

Eventueel kun je ervoor kiezen om elk kind een bloem te laten maken van papier of stof. Zo heb je uiteindelijk een geknutseld boeket waar de juf nog jaren plezier van heeft.

juf-bloemen-boeket

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!