kaas pretpark zuid korea
Media & Entertainment

Voor alle kaasliefhebbers bestaat er een heus kaas pretpark

Heb jij de Efteling al vaak bezocht en ben je wel eens toe aan iets anders? We tipten je al eerder over deze escaperoom waar je alleen ontsnapt door veel wijn te drinken. Nu hebben we een goede tip voor de echte kaasliefhebbers onder ons: in Zuid Korea vind je namelijk een kaas pretpark van maar liefst 32 hectare. 

Kaas pretpark in Zuid Korea

Raar maar waar: tot een paar decennia geleden hadden de inwoners van de provincie Imsil in Zuid-Korea nog nooit van kaas gehoord. Pas in 1958 kwamen ze met kaas in aanraking toen een Belgische missionaris in de streek ging wonen en er zijn eigen geitenkaas maakte. De inwoners van Imsil waren zo onder de indruk van het witte goedje, dat ze de missionaris vroegen of hij ze wilden leren hoe de kaas werd gemaakt. Sindsdien is Ismil het hart van de kaasindustrie in Zuid Korea.

En dat ze heel erg van kaas houden, blijkt wel uit het feit dat ze in 2004 een kaas pretpark van 32 hectare openden. In dit pretpark leer je alles wat er te weten valt over het maken van kaas. Je kunt er natuurlijk veel kaas proeven, en is er een ‘Cheese Playland’ waar je tussen de geiten speelt. Ook vind je in het park een “cheese experience”-centrum waar je kaas kunt maken, een melkverwerkingsfabriek, een lokale speciaalzaak, twee restaurants en een wetenschappelijk laboratorium dat onderzoek doet naar verschillende methoden om de beste kaas te maken.

Originele uitjes in binnen- en buitenland

Ben je niet zo’n fan van kaas of heb je er de reis naar Zuid-Korea niet voor over? Dan hebben we ook dichter bij huis wat tips voor originele uitjes voor je. Neem bijvoorbeeld de trein naar Engeland om daar te overnachten in de stal van minipaardje Basilicum. Of blijf lekker in Nederland en bezoek een boerderij voor een heerlijke knuffelsessie met een koe.

Voor de liefhebbers van een goede borrel raden we een spa dagje met glühwein jacuzzi aan. Of breng een nachtje in een oud wijnvat door. Voor degene die op zoek zijn naar een uitje voor de hele familie hebben we lijst met de leukste escaperooms samengesteld. Genoeg te doen de komende maanden!

kaas pretpark zuid korea

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!