Living

Zo verwijder je eindelijk die vieze kalkaanslag met bakpapier

kalkaanslag-verwijderen-bakpapier

Het kan een frustrerend gezicht zijn: die eeuwige kalkaanslag in de badkamer, vooral als je net klaar bent met de voorjaarsschoonmaak. Maar vanaf nu ben je voor altijd verlost van de lelijke witte vlekken, en dat met een super simpele lifehack die je waarschijnlijk gewoon al in huis hebt liggen: bakpapier! Wij leggen uit hoe je de kalkaanslag met bakpapier eenvoudig kan verwijderen. 

Kalkaanslag verwijderen met bakpapier

Voor het verwijderen van kalksaanslag bestaan er veel verschillende middeltjes. Toch blijkt een super effectief middel nu gewoon bij je in de keukenla te liggen. Bovendien hoef je door bakpapier te gebruiken niet meer aan de slag met water of een spons. En dat is handig, want kalkaanslag wordt juist door water veroorzaakt.

Hoe het werkt? Pak wat bakpapier en maak er een prop van. Wrijf vervolgens met deze prop over de kalkaanslag totdat de vlekken zijn verdwenen. De truc werkt het beste op roestvrijstaal, zoals te zien is op onderstaand filmpje.

Kalkaanslag op matzwart en glas

Helaas is de truc met bakpapier minder effectief op andere ondergronden. Zo gaan de vlekken minder goed weg op matzwarte kranen, die tegenwoordig erg populair zijn. Maar ook voor deze vlekken bestaat er een slim huis-tuin en keukenmiddeltje: deze kan je namelijk insmeren met een citroen. Zo verwijder je de aanslag snel én je zorgt ervoor dat de aanslag voor lange tijd niet terugkomt.

De kalkaanslag op je glazen douchedeur verwijder je het gemakkelijkst met lauw water en een scheutje azijn. Neem een doekje en sop de douchedeur met het doekje grondig af. Hoewel deze middeltjes simpel en effectief zijn, is voorkomen toch beter dan genezen. Verwijder daarom het water na het douchen zo snel mogelijk met een wisser. Kalkaanslag ontstaat namelijk door water dat te lang op het sanitair blijft liggen.