Living

Groene rust: deze fijne kamerplanten dempen geluidsoverlast

kamerplanten-dempen-geluidsoverlast
Foto: Freepik

Planten in huis staan natuurlijk mega gezellig, maar wist je dat ze nog veel meer nut hebben? Naast het feit dat deze groene rakkers de lucht in je huis zuiveren en zorgen voor zuurstof, kunnen ze ook nog eens die irritante geluidsoverlast dempen. Heb jij een buurman die ’s avonds laat niet vies is van harde metal muziek of woon je in een krakend oud huisje? Wat geluidswerende planten in huis halen kan zomaar eens dé oplossing zijn. 

Planten in huis die geluid afstoten

Hartstikke leuk als je buurman tot de late uurtjes aan het klussen is in huis of als je buurmeisje het zoveelste feestje geeft omdat haar ouders de hort op zijn, maar die takke-herrie zorgt nou niet bepaald voor een goede nachtrust. Nu kun je natuurlijk flink aan de slag in huis met wat dempende isolatiematerialen, maar het kan ook minder ingrijpend.

Volgens VT Wonen helpen geluidswerende planten om je wat meer rust in huis te geven. Het gaat dan bijvoorbeeld om de Ficus Lyrata, Ficus Robusta, Philodendron, Scindapus en Strelitzia. Het woonmagazine vertelt erbij dat je kleine clusters kunt maken van de planten. De planten bij elkaar geven namelijk een nog grotere werking. Als je niet veel ruimte in huis hebt, is de krulvaren ook nog een aanrader. Deze plant is gemiddeld 90 centimeter en dempt goed de geluidsgolven.planten-geluid

Waar moet je de planten plaatsen?

Jouw nieuwe groene vrienden kun je tegen de muur of in een hoekje plaatsen. Dan doen ze veel meer voor de akoestiek dan wanneer je ze middenin de kamer plaatst. Wat helemaal gezellig staat is een moswand. Dan ben je nog trendy ook!

Hebben jouw buren gouden keeltjes (of kunnen ze er juist helemaal niets van), en halen ze die karaokeset regelmatig uit de kast? Grote kans dat je ze ook hoort brullen en gieren in de tuin als het lekker weer is. Niets is tenslotte leuker dan een tuinfeestje. Als je dan nog even rustig wil natafelen, is een geluidwerende plant in de tuin een goede optie. Kies bijvoorbeeld voor een geluidswerende schutting met kokos of een groene haag.

planten-geluidsoverlast

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!