kapsel-modellen-inspiratie-na-veertig-jaar
Beauty

5x kapsel modellen inspiratie voor na je 40e jaar

De gezondheid van je haar hangt met veel dingen samen, waaronder je leeftijd. Wist je bijvoorbeeld dat je haar en hoofdhuid na je 40e droger worden? Hierdoor kan het kapsel dat je al jaren droeg opeens niet meer mooi zitten. Behoefte aan inspiratie? Lees onze 5 tips voor kapsels boven de 40 jaar. 

1. Half-lang en laagjes

Dat je haar droger wordt, betekent echt niet meteen dat je het moet afknippen. Wel is het belangrijk dat je je droge of beschadigde haar extra goed verzorgt, zodat het lang mooi en gehydrateerd blijft.

Lang haar dat op één lengte is geknipt doet je vaak ouder lijken dan je bent. Daarom kun je het beste wat laagjes in de kapsel aanbrengen, waardoor het speelser oogt en meer volume krijgt. Laat je haar aan weerszijden van je gezicht ook korter knippen. Dit brengt de aandacht naar je gezicht en laat het voller lijken.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emily Blunt (@emilybluntofficial)

2. De volle bob

We schreven het al eerder: de volle bob is één van de haartrends van 2023. De volle bob werkt het beste als je van jezelf al volume hebt, maar het volumineuze effect kan je ook krijgen door een föhnborstel.

De volle bob staat elegant en is makkelijk te stylen. Het geeft je een stijlvolle en vlotte look zonder dat je er al te veel tijd aan kwijt bent. Let wel op dat je je bob regelmatig laat bijwerken om gespleten punten te voorkomen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eva Jinek (@evajinek)

3. De korte bob

De korte bob is een ideale oplossing voor haar dat stug en droog is. Door de bob kort te houden valt je droge haar minder snel op en is het makkelijker om deze intensief te hydrateren met verzorgingsproducten.

Je kan de korte bob op verschillende manieren laten knippen. Vraag aan je kapper welke manier het beste bij jouw gezichtstype past. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de bob van voren langer te laten voor een speels effect.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anna Wintour (@wintourworld)

4. De pixie cut

Een populaire haartrend van 2023 is de pixie cut. Deze look, geïnspireerd op het gelijknamige kapsel uit de jaren ’70, geeft je een vlotte uitstraling en accentueert je gezicht.

De pixie cut kan je op diverse manieren dragen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je haren super kort op dezelfde lengte te knippen. Of  laat één pluk aan de voorkant langer en scheer de zijkanten kort.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Charlize Theron (@charlizeafrica)

5. Doe de Miranda

Het kapsel van Miranda Priestley, de angstaanjagende hoofdredactrice in ‘The Devil Wears Prada’ is het ideale kapsel als jij je elke dag de powervrouw wilt voelen die je diep van binnen al bent.

Dit kapsel zit tussen een bob en een pixie cut in, en heeft een halflange lok aan de voorkant. Tip: probeer dit kapsel ook met dezelfde geweldige grijze lokken zoals die van Miranda. Want wist je dat grijs haar dé haartrend van 2023 is?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stefania Duo (@_lafifi_)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!