Style

7 mooie kapsels voor grijs haar die bewijzen dat verven helemaal niet nodig is

kapsels-grijs-haar
Foto: Freepik

Gemiddeld worden vrouwen rond hun 34ste grijs. Dit verschilt natuurlijk enorm per persoon. Maar grijs worden is uiteindelijk een feit waar we niet omheen kunnen. Niets om je voor te schamen en het is ook zeker niet nodig om die grijze lokken telkens te verven. Want grijs haar is prachtig en als je het mooi in model brengt is het helemaal niet nodig om je haar te verven. Omarm de 7 mooiste kapsels voor grijs haar die wij voor jullie op een rijtje hebben gezet, om geïnspireerd te raken.

Kort pittig

Deze look is echt korter dan kort. Neem een voorbeeld aan Jamie Lee Curtis. Deze vrouw draagt dit kapsel met trots en wat ziet ze er goed uit. Want als je je beginnende grijzend en uitvallend haar wil omarmen kan je kiezen voor een korte look. Totdat je een kort kapsel overhoudt. Je bent niet alleen mega zelfverzekerd maar ook nog eens super chique.

-7-kapsels-grijs-haar-verven-niet-nodig-

Grijze vlecht

Waar een grijze vlecht vroeger meer voor je oma was, lopen de hotste bekendste mensen tegenwoordig met dit kapsel. Dit kapsel is perfect voor wanneer je haar wat vettig is of wanneer je geen zin hebt om je haar los te dragen. Een vlecht met grijs haar kan prachtig staan en je kunt erg variëren. Een strakke, losse of vissengraat vlecht: het kan allemaal.

Lang en wavy

Wanneer je een mooie slag in je haar hebt, is het prachtig om die lange grijze haren te behouden. Gooi af en toe je haar nog in die krultang en je zult met een prachtige coupe naar buiten lopen. Deze look is vaak het mooist met een middenscheiding en past goed wanneer je veel minimalistische outfits draagt.

7-kapsels-grijs-haar--verven-niet-nodig

Mooi grijs opgestoken

Voor dit kapsel geldt hetzelfde als de vlecht. Wanneer je een bad-hair-day hebt is deze look perfect. Doe een beetje droogshampoo in je haar en steek die haren omhoog. Het maakt niet uit hoe, als al je haar maar omhoog zit en er een paar plukken uithangen. Zowel aan de voor- als achterkant. Dit laat lijken alsof je er uren mee bezig was terwijl in werkelijkheid 2 minuten tijd kostte.

Pony

Als je je grijze lange lokken mooi kan behouden, is het leuk om er een pony aan toe te voegen. Dit geeft een mooie jeugdige en frisse look aan je kapsel. Je kunt zowel een recht pony over je gehele voorhoofd laten knippen of de tegenwoordig bekende ‘side bangs’. Het maakt je look helemaal af en je houdt er langer plezier van.

7-kapsels-grijs-haar-verven-niet-nodig-

Pixie

Nog een goed voorbeeld voor een kort pittig kapsel is de pixie. In 2023 zijn de kortharige kapsels sowieso het meest trendy, dus je valt helemaal in de smaak wanneer je met die kapsel rondloopt. De pixie staat bekend om kort haar aan de achter- en zijkanten, maar lange haren bovenop met meestal een pony erbij. Zo blijft het wel lekker volumineus en vlot.

Korte bob

Het maakt niet uit wat voor soort haar je hebt: de korte bob is altijd een goeie zet voor je grijze kapsel. De afgeknipte bob tot boven aan de kaaklijn kan ook op alle leeftijden en zeker dit najaar is het een ware trend. Het is makkelijk te stylen, dit scheelt weer uren voor de spiegel en je kan het zowel dragen met een midden- of zijscheiding.