Karen's diner restaurant amsterdam
Food & Drinks

Pop up restaurant in Amsterdam: personeel zal je de huid vol schelden

Een nieuw pop-up restaurant in Amsterdam heeft de nodige aandacht in de media gekregen en belooft haar klanten naast heerlijk eten ook onbeschoft personeel. Ze maken het zelfs nog bonter, ze dagen je uit om naar de manager te vragen. Dit is het concept ‘Karen’s Diner’, een compleet nieuwe soort restaurantervaring. Hier moet je niet gek opkijken als je de huid zal worden vol gescholden.

Karen’s Diner in Amsterdam

Het idee komt van de term ‘Karen’, die verwijst naar een witte vrouw van middelbare leeftijd die van klagen houdt. Het personeel van de nieuwe keten wil het liefst zoveel mogelijk klachten krijgen en nodigen al hun klanten uit om hier optimaal gebruik van te maken. Dit concept komt uit Australië en is daar een mega succes gebleken. Perfect als ‘gezellig’ teamuitje bijvoorbeeld.

Middelvingers als je over een gerecht klaagt en passief agressieve opmerkingen over je kledingkeuze: in Karen’s Diner hoort dit allemaal bij het menu. Op de website staat letterlijk: “Karen’s is een interactief diner en een absurd leuke ervaring. Bij Karen’s word je begroet en bediend door onbeschofte obers die in ruil daarvoor verwachten dat je je als een echte Karen gedraagt. Je kunt dit soort praktijken verwachten:

Internationaal concept

Dit populaire diner werd eerder al geopend op verschillende plekken in Australië en Engeland en binnenkort ook in Amerika en Canada. Ook Amsterdam hoort nu bij dit rijtje en het is de hoogste tijd om het zelf te ervaren. Er worden constant leuke dingen geopend in Amsterdam, denk ook aan deze unieke Kaasbar.

Er is wel een regel voor mensen die Karen heten. Als je Karen heet mag je je wel als een Karen gedragen. Dit concept moedigt namelijk iedereen aan om een echte Karen te zijn, ook de klanten. Je moet wel tegen een stootje kunnen, bij de kassa kunnen de beledigingen je om de oren vliegen. Helaas was het een tijdelijke opening van het restaurant dat eind september alweer dichtging. Toch hopen wij stiekem wel dat zoiets volgend jaar weer terug komt.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!