Health

Strepsils te duur? Deze keelsnoepjes en middeltjes werken net zo goed

keelpijn-oplossen-snoepjes-middelen
Foto: Freepik

De winter komt eraan en dit gaat vaak gepaard met griepjes en keelpijn. Voor die keelpijn nemen mensen al jarenlang Strepsils. Maar die zuigsnoepjes worden steeds duurder. Tegenwoordig betaal je maar liefst 7 euro voor zo’n pakje. Keelpijn is al geen pretje en die prijs maakt dat niet beter. Gelukkig zijn er een hele hoop alternatieven voor veel minder geld die allemaal net zo goed werken. Als jij snel af wilt van die beginnende keelpijn zijn deze tips een must.

Gorgelen met warm zout water

Gorgelen met warm water is niet alleen goed tegen keelpijn, maar ook tegen keelontsteking. Doe een theelepeltje zout in het warme water en laat dat goed mengen tot je een soort zout zeewater krijgt. Het zout zorgt er namelijk voor dat de bacteriën in de keel doodgaan. Gorgel met je hoofd achterover voor ongeveer 30 seconden en spuug het daarna uit. Doe dit niet al te vaak op een dag, 3 keer is de max.

deze-keelsnoepjes-middeltjes-werken-goed

Drink wat meer water dan normaal

Zorgen dat je keel gehydrateerd blijft is dus erg belangrijk. Wanneer je keel droog is zal het namelijk sneller irriteren en moet je eerder hoesten. Drinken helpt niet alleen de pijn te verzachten, maar het zal ook de keelpijn langzaam wegnemen. Drink 8 tot 10 glazen water per dag en neem een paar koppen warme thee. In het speciaal gember-citroen thee. Gember heeft namelijk het effect dat het slechte bacteriën dood.

Kommetje kippensoep

Jawel, een heerlijk kommetje kippensoep is goed voor ieder. Zowel als je met griep op de bank ligt of wanneer je keelpijn hebt. Deze reddende engel in nood zorgt voor het tegengaan van infecties en het opent de luchtpijp. En dat is natuurlijk wel zo fijn als je keelpijn hebt. Daarnaast is het ook weer vocht wat je binnenkrijgt en is het lekker warm tijdens de koude winterdagen. Kortom: alleen maar voordelen.

deze-keelsnoepjes-middeltjes-werken-goed

Keelsnoepjes van Kruidvat

Zo fijn dat we altijd kunnen terugvallen op onze altijd vertrouwde Kruidvat. Zij hebben namelijk al jarenlang dezelfde keelsnoepjes die fantastisch werken. Zelf gebruik ik ze al jaren en ik blijf ze opnieuw kopen zodra ik beginnende keelpijn op voel komen. In de keelsnoepjes is honing en rozenbottel smaak verwerkt waardoor ze lekker proeven en het een verzachtende werking heeft op je keel. Je kan de keelsnoepjes voor nog geen 2 euro halen.

Stomen en warm douchen

Door lekker warm te douchen of te stomen kan je keelpijn ook wegebben. De stoom zorgt er namelijk voor dat je keel gehydrateerd wordt en dat is het belangrijkste voor je keel. Hierdoor komt het slijm los en daardoor gaat je keelpijn langzaam weg. Als je dit onder de douche doet is het ook lekker om een paar druppels pepermuntolie toe te voegen. Zo creëer je als het ware je eigen sauna en dit verzacht je keel en vermindert het hoesten.

deze-keelsnoepjes-middeltjes-werken-goed