Media & Entertainment

Zo klonk Kelly van der Veer (toen Ferry) in Kinderen voor Kinderen

kelly van der veer ferry kinderen voor kinderen
Foto: Facebook Kelly

Weet je nog die goede oude tijd toen we allemaal vol spanning voor de buis zaten om naar Big Brother te kijken? Het is alweer meer dan 20 jaar geleden, maar toch kunnen we Kelly van der Veer nog goed herinneren. Inmiddels werkt ze al jaren als sekswerker en heeft ze nu een documentaire over haar leven op Amazon Prime Video. Want we nog niet wisten is dat ze vroeger de sterren van de hemel zong in het Kinderen voor Kinderen Koor. 

Tv carrière van Kelly van der Veer

Tegenwoordig is half Nederland de avonturen van B&B Vol Liefde aan het volgen. Vroeger- en dan hebben we het over een flinke tijd terug- had iedereen het over Big Brother. Kelly van der Veer was daarin een groot boegbeeld in 2021. Tijdens dit jaar was ze op de zevende plek geëindigd. Toch was ze al eerder op de Nederlandse televisie te bewonderen.

Zo deed ze in jaar jeugd namelijk vier jaar lang mee aan Kinderen voor Kinderen. Daarnaast kwamen we via cosmopolitan.nl erachter dat ze in 1997 meedeed aan de Travestietshow, gepresenteerd door Robert ten Brink. Deze won ze zelfs op 17-jarige leeftijd. Zo’n 3 jaar later onderging ze een geslachtsaanpassende operatie en trad dus een jaar later het Big Brother huis binnen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kelly van der Veer (@kellyvdveer)

Kelly in Kinderen voor Kinderen

Kinderen voor Kinderen brengt al sinds 1980 jaarlijks een album uit met kinderliedjes. Vroeger was het voor veel kinderen een grote droom om bij dit kinderkoor te mogen zingen. Wat je misschien nog niet wist is dat de liedjes op een unieke manier ontstonden. Die koters konden namelijk onderwerpen aandragen door een brief naar de redactie te sturen. Professionele tekstschrijvers maakten daar dan een ‘goed klinkend’ nummer van.

Onder de componisten zaten mega bekende mensen zoals Fluitsma & Van Tijn, Claudia de Breij en Henk Westbroek. Menig kindersterretjes zijn nu groot geworden door eerst mee te zingen in het kinderkoor. Zo konden we eerder al de zangkwaliteiten van EliZe en Sam Leijten (B-Brave) bewonderen. Ook Kelly van der Veer -die toen nog Ferry heette- zong een goed deuntje en was te horen met het liedje ‘Ramon’s verjaardag’. Hieronder hoor je het liedje.

Had je vroeger een doos vol met alle Kinderen voor Kinderen cd’s? Ga dan eens op zoek naar cd nummer 12. Grote kans dat je de jonge Kel voorbij hoort komen. Wij vinden haar nu trouwens erg lijken op Yolanthe Cabeau van Kasbergen. Het zouden zo zusjes kunnen zijn.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!