Food & Drinks

Keukenhack: hiervoor is het gat van je snijplank voor bedoeld

keukenhack-gat-snijplank
Hier is het gat van je snijplank echt voor bedoeld (Foto: Freepik)

Van sommige lifehacks krijgen we een glimlach ons op gezicht die wel even blijft hangen. Tegelijkertijd denken we ook: waarom hebben we dit niet eerder zelf bedacht? Een tijdje geleden schreven we bijvoorbeeld over het balletje aluminium in je vaatwasser dat wonderen doet. Je moet er maar opkomen. We hebben nu een nieuwe lifehack ontdekt. Wist je dat het gat van je snijpank een echte functie heeft? 

Gat in je snijplank heeft een functie

Een snijplank is net als een scherp mes natuurlijk onmisbaar in je keuken. Je gebruikt het dagelijks en waarschijnlijk heb je er ook een paar in verschillende maten, vormen en materialen. Toch hebben ze regelmatig één ding gemeen: het handvat. Vaak wordt het gezien als een haakje waarop je hem kan ophangen. Wist je dat dit ok nog een andere functie heeft?

Het gat dient namelijk als een soort trechter. Hier kan je gesneden ingrediënten doorheen schuiven zonder dat het naast je pan valt! Mega handig. Alles komt dus zo netje in een bakje of meteen in je pan terecht. Wanneer je dit met een mes doet is de kans groot de de helft er zo naast valt en dat is natuurlijk mega zonde van bijvoorbeeld je rabarber waar je nog een lekkere rabarbertaart mee wilde maken.

gat-snijplank-functie

Snijplank schoonmaken

Vooral bij een snijplank van plastic is het best lastig om deze schoon te krijgen. Een verkleurde plastic snijplank kun je makkelijk reinigen met een zelfgemaakt middeltje volgens RTLnieuws.nl. Maak een pasta van baking soda, zout en water. Verdeel dit over je plank en boen goed met een sponsje over de vlekken. Daarna was je hem af en zet je hem in de vaatwasser. je snijplank lijkt nu zo goed als nieuw.

Heb je een houten variant? Smeer deze dan in met citroensap of witte azijn. Hier bovenop strooi je wat zout en vervolgens pak je een stuk keukenpapier of een schone vaatdoek. Daarmee wrijf je het zout en het citroensap of de azijn over de plank en laat je het 15 minuten intrekken.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!