Health

Zo kies je de allerbeste en lichtste hardloopschoenen

kies-allerbeste-lichtste-hardloopschoenen

Hardlopen heeft mega veel gezondheidsvoordelen. Je doet het lekker in de buitenlucht en bent er geen centjes aan kwijt. Welke sport is nou nog gratis tegenwoordig? Het enige wat je nodig hebt is goede hardloopschoenen. Helaas kan het juiste paar vinden nog weleens een hele klus zijn. Tussen al het aanbod snappen wij dat je door de bomen het bos niet meer ziet. En laat dat nou net een plek zijn waar je graag doorheen rent. Wij vertellen jou hoe je de juiste hardloopschoenen kunt vinden en waarom investeren daarin zo belangrijk is.

Gezondheidsvoordelen van hardlopen

Hardlopen is mega gezond en heeft eindeloos veel voordelen. Ben je beginnende hardloper met een chronische ziekte en twijfel je om aan deze sport te doen? Vraag dan eerst medisch advies aan je huisarts. Met hardlopen verbrand je calorieën, verminder je een stressgevoel en slaap je in de nacht veel beter. Een groot voordeel aan hardlopen is uiteraard ook dat je het heerlijk in de natuur kan doen. Maak je hoofd even helemaal leeg en kijk eens om je heen in plaats van op je telefoon.

Wellicht valt het je wel ineens op tussen het rennen door dat er hele knappe buurmannen door jouw buurtje lopen. Kan je meteen die spierbundel tonen die je hebt opgebouwd tijdens het trainen. Hardlopen helpt je namelijk bij het opbouwen van spieren en het vergroten van kracht. Je versterkt niet alleen je benen, maar ook je core en bovenlichaam. Trek dus die perfecte hardloopschoenen aan en trek een goed sprintje. Nog de juiste gevonden? Wij helpen je hierbij een handje. 

gezondheidsvoordelen-hardloopschoenen

Goede hardloopschoenen zijn belangrijk

Het is natuurlijk afhankelijk van de loopsnelheid, maar gemiddeld moeten je voeten bij elke stap 3 tot 4 keer je lichaamsgewicht opvangen. Een behoorlijke belasting dus voor die voetjes van jou dus. Goede hardloopschoenen helpen je daarbij om ze te ondersteunen. Als je verkeerde hardloopschoenen uitkiest heb je niet alleen de kans op blessures door overbelasting, maar krijg je ook nog eens te maken met dikke vette blaren.

Als je staat moet je voor je grote teen nog een duimbreedte over hebben. Ook is het belangrijk om te checken of je tenen aan allebei de kanten van je voet nog een klein beetje ruimte over hebben. De middenvoet moet goed passen en ondersteuning bieden zonder dat je een gevoel hebt dat het drukt. Daarnaast moet je hardloopschoenen altijd een maatje groter nemen dan je normale schoenen. Dit kan natuurlijk wel afhangen van het merk. Kijk daarom altijd even naar de beschrijving of de reviews.

belangrijk-goede-hardloopschoenen

Hoka 8 Bondi hardloopschoenen

De Hoka Bondi 8 is een pareltje onder alle hardloopschoenen. Dit sportschoenenmerk bestaat als sinds 2009 en voorziet hardlopers van een groot aanbod in loop-, fitness- en hikeschoenen. Daarnaast kun je ook steeds meer streetwear schoenen vinden. We moeten eerlijk zeggen dat de Hoka Bondi 8 enorm fashionable is en je ze dus prima kan dragen als je te lui bent om een stukje te hardlopen. Vanwege de hoeveelheid steun, schokdemping en comfort is het zelfs een van de hardste werkers in het HOKA-assortiment.

Door de afgestemde mix van zachtheid en veerkracht zorgt de schoen ervoor dat hij een mega goede demping heeft en zal je als een speer gaan. Ook niet onbelangrijk is het duurzame aspect van de schoen. Hij bevat gerecycled materiaal in de estay voering, de inlegzool, tong en in het speciale mesh-materiaal. Dat is nog eens verantwoord hardlopen. De Bondi 8 heeft een adviesprijs van 170 euro. Je koopt ze in de webshop van Hoka voor dames en herenhoka-bondi-8-hardloopschoenen

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!