Media & Entertainment

Kinderen reageren emotioneel op zwarte Kleine Zeemeermin Disney

zwarte-kleine-zeemeermin-disney

Een week geleden deelde Disney de trailer van de nieuwe film: De Kleine Zeemeermin. De hoofdrol in deze kinderfilm is weggelegd voor de donkere actrice Halle Bailey. Ouders filmden massaal hun zwarte kinderen als zij het voorstukje voor het eerst zagen. Een aantal filmpjes gingen helemaal viral. Hierin zagen we de kinderen blij, verrast, maar vooral ook met zelfherkenning toen er een zwarte Kleine Zeemeermin verscheen. 

Een zwarte kleine zeemeermin

Drie jaar geleden maakte Disney bekend met een nieuwe versie te komen van de wereldberoemde Kleine Zeemeermin, oftewel The Little Mermaid. De tekenfilm die voor het eerst in 1989 verscheen, wordt nu gespeeld door Halle Bailey, een zwarte zangeres en actrice. Ze is vooral bekend als de helft van het muzikale duo Chloe X Hall. Samen met haar Zus Chlöe kregen ze in 2018 vijf Grammy Award-nominaties.

De trailer zelf laat ons verrassende beelden zien waarin Halle het befaamde liedje ‘Part of Your World’ zingt. Als je het aan ons vraagt doet ze dit op ongekend hoog niveau met haar prachtige stem. Disney kreeg verschillende reacties op deze verfilming. Zo waren er mensen die vooral heel blij zijn met de diversiteit en anderen uitten weer hun ontevredenheid met #NotMyAriel. Gelukkig trekt Halle hier zelf niets van aan en liet op Twitter weten dat ‘dromen werkelijkheid worden’.

Reacties van kinderen op de Disney verfilming

Ondanks de discussie tussen beide kanten, zijn het vooral de mooie filmpjes van zwarte kinderen die de zwarte Kleine Zeemeermin zien en viral gaan. De kinderen zijn allemaal mega enthousiast over de nieuwe Ariël. “Ik denk dat ze zwart is”, zegt een 3-jarig meisje. “Zwarte Ariël is schattig.” Op andere filmpjes zien we de verbaasde blikken: “Is dat Ariël?”. Kinderen kijken vol ongeloof en  met open mond naar de trailer van de Kleine Zeemeermin.

Naast Bailey bestaat de cast uit Javier Bardem als Koning Triton, Jonah Hauer-King als Prins Eric, Melissa McCarthy als Ursula en Daveed Diggs als de stem van Sebastian de kreeft. We moeten nog even wachten, want in mei 2023 komt de film in de bioscoop. Verwacht wordt uiteraard dat hij ook Disney+ te zien zal zijn.

zwarte-kleine-zeemeermin

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!