klassieke-kerstfilms-top-vijf
Media & Entertainment

5x klassieke kerstfilms die je zeker gezien móet hebben

Geef maar toe: tijdens de feestdagen wil jij eigenlijk niets anders dan de hele dag op de bank kerstfilms kijken terwijl je de restjes van het kerstdiner naar binnen werkt. Wij begrijpen dit he-le-maal, en om je bij deze guilty pleasure te helpen geven wij je hierbij de 5 kerstfilms die je absoluut gezien moet hebben. Neem er een lekkere grote tv en een dekentje bij en jij gaat de komende week helemaal niks anders meer doen. 

1. Home Alone

We beginnen met de klassiekers der klassiekers: de ultieme kerstfilm over het brutale jochie dat door zijn familie vergeten wordt tijden hun vakantietripje. Tot overmaat van ramp krijgt onze hoofdrolspeler ook nog eens bezoek van twee inbrekers. Gelukkig is de jonge Kevin, gespeeld door een piepjonge Macaulay Culkin, de nare mannen telkens te slim af.

Deze film uit het jaar 1990 is een klassieker waar je niet onderuit kan. De feelgood komedie roept vooral bij veel millennials een nostalgisch gevoel van de ideale luie kerstochtend op. Dat de film qua kwaliteit waarschijnlijk niet het beste beeld geeft op je moderne 40′ inch tv mag de pret niet drukken. Gewoon aanzetten en kijken maar.

kerstfilms-top-5-home-alone

2. Alle Harry Potter films

Ja ja, we weten het. Harry Potter valt onder het kopje: ‘je vindt het fantastisch of je haat het’. Maar toch kan de 7-delige filmreeks over de magische wereld niet in dit lijstje kerstfilms ontbreken. De liefhebbers weten dat je deze films het beste alle 7 achter elkaar kijkt, bij voorkeur de hele nacht lang.

De wondere wereld van de tovenaarsjongen Harry Potter blijft heerlijk om bij weg te dromen. Al was het alleen maar om een jonge Robert Pattinson in al zijn glorie te aanschouwen. Voordat deze knapperd in een vampier veranderde was hij namelijk een zeer goed uitziende tovenaar. Bedank ons later maar.

kerstfilms-top-5-harry-potter

3. The Holiday

Jude Law. Dat is eigenlijk het enige wat we over deze film hoeven te zeggen. Ook al was hij in het echte leven een iets minder goede echtgenoot, in The Holiday is hij een echte knappe gentleman die hopeloos verliefd wordt op de Amerikaanse Amanda Woods (Cameron Diaz).

De film gaat over een house-swap tussen twee single vrouwen, die hun cottage in Engeland (Kate Winslet) en sjieke villa in LA (Cameron Diaz) met elkaar ruilen. Hun behoefte aan een rustige Kerst wordt verstoord door de komst van twee knappe mannen en de nodige misverstanden. Een fijne zwijmelfilm dus, waarbij de romantiek van het scherm spat. En hadden we Jude Law al genoemd?

kerstfilms-top-5-the-holiday

4. Bridgerton

We weten dat dit geen film is, maar deze serie is zo fantastisch dat we hem er tóch bij zetten. Gebaseerd op de super populaire boekenreeks van schrijfster Julia Quinn is deze serie omgetoverd tot een geweldig moderne kostuumdrama.

In elk seizoen volgen we een ander lid van de familie Bridgerton, elk met de nodige uitdagingen op het gebied van de liefde. Tip: wacht met kijken totdat de kids slapen. De serie bevat namelijk nogal – uhm – seksueel getinte scenes. Fantastisch voor ons, maar iets minder geschikt voor de jonge kijkertjes.

kerstfilms-top-vijf

5. Little Women

Deze ontroerende en komische film over de levens van 4 zussen zorgt er gegarandeerd voor dat je een traantje wegpinkt. De film is gebaseerd op het beroemde boek van de 19e eeuwse schrijfster Louisa May Alcott, die het verhaal baseerde op het leven van haar en haar zussen.

Alleen al voor de sterrencast met Emma Watson, Meryl Streep en Timothée Chamalet is de film het kijken waard. De film is helaas verwijderd van Netflix, maar is nog wel te zien op Amazon Prime.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!