Health

Waarom we het meest gelukkig worden van de kleur geel

gele ballonnen

In Groot Brittannië deed The Happy Egg een onderzoek naar welke kleur ons het gelukkigst maakt. En dat bleek de kleur geel te zijn. Al op jonge leeftijd reageren we het meest positief op deze kleur. We denken bij geel het meest aan de zon en dus de heerlijke warmte in de zomer en aan het speelgoed wat vaak een gele kleur heeft.

Geluk en de kleur geel

De kleur geel heeft verbinding met de linkerkant van je hersenen. Dit is het gebied waar de logica overheerst en zorgt voor het gevoel van blijdschap en plezier en dus geluk. Van alle kleuren werkt geel hier het sterkst op. Geel is natuurlijk de kleur van de zon en automatisch legt dit verband met licht en warmte. Van die 2 zaken wordt je natuurlijk altijd wel blij.

Er was al vaak onderzoek gedaan op het effect van kleuren en emoties maar dat geel zo sterk naar voren kwam was toch een verrassing. Naast het geluksgevoel geeft de kleur geel ook een gevoel van vertrouwen en veiligheid. Het maakt je vrolijk, geeft je energie en stimuleert je nieuwsgierigheid. Het maakt dus veel gelukshormonen aan.

gele zon

Waarom de kleur geel in het eten ons ook gelukkig maakt

Tijdens dit onderzoek werd er naast de kleur en geluk gevraagd naar kleur en eten. 70% gaf al aan dat de kleur geel hen gelukkig en vrolijk maakte. Daarnaast gaf 61% aan dat het eten van gele producten werden gezien als Happy Food. Omelet, banaan, pannenkoeken, gesmolten kaas over je pasta en alles met ei en kaas maakt mensen blij.

Deze staan vrijwel altijd in de top 5 van eten waar je blij van wordt. Dit is vast waarom die grote M van McDonalds geel is. Als mensen die zien worden ze al blij voordat ze een hap hebben gezet in de “gele” frietjes. Prima tip dus mocht je je tijdens een grijze dag zonder zon wat ongelukkig voelen. Pak een banaan of bak een ei en je wordt vast weer een stuk blijer en gelukkiger.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!