koe-knuffelen-boerderij
Foto: Facebook Farmsurvival
Media & Entertainment

Koe knuffelen: ultiem relaxen in het weiland

Op zoek naar een leuk uitje, maar geen fan van een jacuzzisloep of een Harry Potter escaperoom? Dan is koe knuffelen misschien iets voor jou. Het knuffelen van deze grote gevlekte dieren geeft namelijk een heel rustgevend effect. Want wist je dat koeien eigenlijk hele lieve dieren zijn? Net zoals alpaca’s vinden ze het heerlijk om samen te kroelen.

Koe knuffelen in het weiland

Het uitje begint met een ontvangst met appeltaart en koffie. Je hoeft niet na te denken over je kleding, want je ontvangt een overall en laarzen. Hiermee kun je lekker vies worden zonder dat je bang bent voor mest op je spijkerbroek. De koe maakt het natuurlijk al helemaal niet uit wat je aan hebt.

Als je geluk hebt krijg je ook kalfjes te zien. Deze zijn lekker wild en speels. Misschien dat je deze ook even kan knuffelen, al is dit minder rustgevend dan de volwassen koeien. Deze zijn namelijk erg lief en nieuwsgierig. Bovendien voelen ze goed aan hoe jij je voelt. Zo kan het koe knuffelen een echte therapie sessie zijn.

Boerderij-wellness

Word jij niet warm van een glühwein spa, dan is deze boerderij experience waarschijnlijk meer iets voor jou. Met uitzicht op een groot weiland lig je lekker te chillen naast je koeienvriendinnen. De warmte, ademhaling en hartslag van de koe zorgen ervoor dat je helemaal ontspant.

Koeien zijn kieskeurig met wie ze willen knuffelen. Daarom leer je eerst te ‘koe-municeren’, oftewel de koe op de juiste manier te benaderen. Omdat ze zo gevoelig zijn voor de energie van mensen, is het even oefenen hoe je het beste contact maakt. Maar heb je je koe-maatje gevonden, dan genieten jullie allebei van het ontspannen effect.

koe-knuffelen-spanbroek

Koeknuffeldagen 2023

Koe knuffelen kan bij verschillende boerderijen in Nederland. Bijvoorbeeld op de boerderij van de familie van Stralen in Spanbroek. Op de koeknuffeldagen kun je individueel of in grote groepen terecht voor een knuffelsessie. Houd de website in de gaten voor de agenda van 2023.

Koe knuffelen is gelukkig niet alleen een uitje voor de zomer. In de winter staan de koeien op stal, en lig je lekker samen in het stro. Wij weten in ieder geval al waar ons volgende teamuitje naar toe gaat!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!