Food & Drinks

Nieuwste trend in koffieland: Latte met blauwe bessen

koffie-latte-blauwe-bessen-wmf
Beeldmateriaal: WMF

Geen ochtend is voor ons compleet zonder een bakje koffie. Heerlijk die warme beker in je hand en die geur die je meteen tegemoet komt. Er zijn maar weinig Nederlanders die geen koffie drinken. Wist je dat tweederde dagelijks een bakje drinkt en dan vaak zo’n 3-4 koppen per dag? Hoe we het drinken is dan weer heel verschillend. Wil jij een keer iets anders proberen dan een zwart bakkie pleur? Wij hebben het ultieme koffierecept voor jou: latte macchiato met blauwe bessen. 

Nederland houdt van koffie

Zoals we net al zeiden houden wij in Nederland ontzettend veel van een bakkie troost. Uit het Nationaal Koffie en Thee Onderzoek blijkt zelfs dat alleen kraanwater populairder is dan koffie. In ons landje worden vooral grote bakken gezet. Toch verandert het traditionele zwarte bakje langzaam naar een trendy latte macchiato of matcha latte. Omdat iedereen weer andere voorkeuren heeft, kan het lastig zijn om hét perfecte drankje te maken voor bijvoorbeeld je moeder die regelmatig op bezoek komt of je partner.

Wij hebben hiervoor de oplossing: de WMF perfection Volautomaat. Dit koffiezetapparaat is eenvoudig aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren. Hij biedt de keuze uit wel 18 voorgeprogrammeerde dranken. Klik op je naam en hij maakt jouw ideale drankje. Zo kun je bijvoorbeeld de hoeveelheid water, maalstand van de koffie en hoeveelheid bonen helemaal aanpassen zoals jij wilt. Het is zelfs mogelijk om een ochtend- en avond variant in te stellen die het apparaat op jouw naam onthoudt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door WMF Nederland (@wmf_nederland)

 

Latte Macchiato met blauwe bessen

Ben je in voor een nieuwe smaaksensatie en houd je wel van iets anders proberen? Dan zit je met deze heerlijke fruit latte wel goed. WMF deelde dit geniale koffie recept met ons. Wij hebben hem al mogen proeven op een event dag en hij smaakte in één woord: heerlijk!

Het enige wat je nodig hebt is 200 gram Latte Macchiato, 100 gram blauwe bessen, kaneel, suiker en water. De blauwe bessen verhit je in een pan met suiker en een klein beetje water. Roer dit goed door tot de blauwe bessen zijn gepureerd en schenk het dan in een glas. Als laatste voeg je de latte macchiato erdoor en bestuif je het drankje met kaneel. Geniet ervan!

blauwen-bessen-koffie-latte

koffie-blauwe-bessen-late-wmf
Foto: Instagram WMF Nederland