Food & Drinks

Deze handige dingen kun je allemaal doen met koffiefilters

koffiefilter-tips-hergebruiken
Foto: Freepik

De meesten van ons maken tegenwoordig koffie met cupjes of pads. Of in een percolator. Vroeger maakten we altijd koffie waarbij je een filter nodig had.  Zo doen ze het ook in echte speciale koffiezaakjes en op vakantie kun je meestal ook je koffie alleen nog op die manier zetten. Die koffiefilters staan dan vaak nog tijden in de kast te verstoffen, maar je kunt er ook heel andere dingen mee doen. Net als we eerder al schreven over de broodclips, kun je je koffiefilters prima gebruiken voor verrassende zaken.

Wat kun je dan allemaal doen met die koffiefilters?

De papieren koffiefilters absorberen enorm goed vocht natuurlijk. Als je keukenpapier gebruikt voor allerlei dingen kun je ook een koffiefilter gebruiken. Dus werkt het bijvoorbeeld net zo goed als een poetsdoekje voor de binnenkant van je auto. Daar koop je anders misschien speciale doekjes voor maar met een  beetje olijfolie op je filter poets je alles zo schoon. Is ook nog eens veel goedkoper. Ook kun je ze goed gebruiken nadat je je ramen hebt gelapt. Je kunt er alle strepen mee weg halen die zijn over gebleven.

Geen watjes in huis, maar het is wel hoognodig tijd om je nagellak van je nagels af te halen. Dan kun je wat remover op een filter doen en hup, je nagellak is er zo van af. Voordeel van die filters: ze kunnen niet pluizen. Ook werkt het goed tegen wallen in de ochtend. Maak een filter een beetje vochtig met water en leg een tijdje in de vriezer terwijl je je ontbijtje maakt. Dep het het daarna rondom je ogen om die vervelende ochtendwallen te laten verdwijnen.

koffiefilter-nagels
Foto: Freepik

Ook handig in de keuken

Als je aan het bakken en braden bent gebruik je vaak keukenpapier tegen alle olie- en vochtspetters. Maar een velletje keukenpapier is snel doordrenkt met  vocht dus moet je er daarvan de nodige velletjes gebruiken. Een filter neemt veel meer vocht op en het laat geen restjes papier achter. Ook kun je het gebruiken als filter bij je vers geperste sinaasappelsap. Het werkt tenslotte om koffie te filteren dus werkt het ook tegen de pitjes en pulp van je uitgeperste fruit.

Kurk wat achter blijft in de fles wijn die je net hebt geopend is niet fijn, maar deze kun je dus ook prima filteren met een koffiefilter. En wat dacht je als je je snijdt tijdens het koken. Een pleister helpt niet meteen en voor je het weet ben je een tijd bezig voor het gestopt is met bloeden, terwijl je je gerecht wilt afmaken. Als je er een koffiefilter tegen aanhoudt, stopt het veel sneller met bloeden. Dus zorg er voortaan voor dat je altijd een pakje koffiefilters in huis hebt, ze komen vast regelmatig van pas met al deze handige tips!

koffiefilter-kurk
Foto: Freepik

 

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!