Beauty

Kokosolie blijkt wondermiddel tegen haarbreuk en stimuleert haargroei

kokosolie-wondermiddel-haarbreuk-haargroei
Foto: Womanly

Kokosolie is niet alleen een gezonde olie om te gebruiken in de keuken, het blijkt ook een wondermiddel te zijn voor je haar. Want wist je dat deze natuurlijke olie helpt tegen haarbreuk en een perfecte aanvulling op je haarverzorging is? Wij vertellen je graag waarom kokosolie zo’n wondermiddel voor je haar is en hoe het je haargroei kan stimuleren. 

Kokosolie blijkt wondermiddel voor je haar

Net als olijfolie staat kokosolie al eeuwenlang bekend om zijn vele gezondheidsvoordelen. Het bevat verzadigde vetzuren, vitamines en mineralen die gunstig zijn voor zowel de huid als het haar. Wat kokosolie echt onderscheidt, is het vermogen om diep in het haar te dringen, waardoor het van binnenuit wordt versterkt. Dit maakt het een effectieve remedie tegen haarbreuk, een veelvoorkomend probleem dat kan leiden tot dunner wordend haar en gespleten punten.

kokosolie-werking

Bescherming tegen haarbreuk

Het geheim van kokosolie zit hem in de structuur van de vetzuren die het bevat. Deze vetzuren, zoals laurinezuur en caprinezuur, dringen gemakkelijk door het haar en houden vocht vast. Hierdoor wordt je droge haar sterker en beter bestand tegen breuk. Het aanbrengen van de olie op je haar kan helpen bij het verminderen van haarbreuk en het behouden van gezond, glanzend haar. Bovendien beschermt de olie je haar ook nog eens tegen invloeden van buitenaf.

Stimuleren van haargroei

Maar kokosolie doet meer dan alleen je haar beschermen. Het bevat ook essentiële voedingsstoffen zoals vitamine E en ijzer, die de haargroei kunnen stimuleren. Door de bloedcirculatie in de hoofdhuid te bevorderen en de haarzakjes te voeden, kan het gebruik van de olie als een haarmasker de groei van nieuw haar bevorderen. Dit is vooral bestemd voor mensen met dunner wordend haar of veel haaruitval.

kokosolie-gebruiken

Hoe gebruik je kokosolie voor je haar?

Volg deze stappen voor het beste resultaat:

1. Kies hoogwaardige kokosolie: Ga voor biologische, ongeraffineerde olie om ervoor te zorgen dat je de maximale voordelen voor je haar krijgt.

2. Verwarm de olie: Smelt een kleine hoeveelheid olie in je handpalmen totdat het vloeibaar is.

3. Aanbrengen op droog haar: Breng de olie gelijkmatig aan op droog haar, vooral in de punten.

4. Masseer je hoofdhuid: Masseer zachtjes je hoofdhuid om de bloedcirculatie te bevorderen en de olie beter te laten absorberen.

5. Laat het inwerken: Laat de olie minimaal 30 minuten tot enkele uren inwerken, afhankelijk van je voorkeur.

6. Grondig uitspoelen: Spoel je haar vervolgens grondig uit en was het zoals gewoonlijk.
kokosolie-haar

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!