Media & Entertainment

De Koning zoekt honderd mensen voor vorstelijke jubileum lunch

koning-willem-alexander-lunch

Altijd al wil lunchen met onze Willem? Wie weet komt jouw droom wel uit en staat woensdag 26 april met een groot kruis in je agenda geblokt. Onze enige echte koning verzorgt dan namelijk een luxe lunch ter ere van zijn tien jaar koningschap. Hoe je daarbij kan zijn? Dat vertelt de Koninklijke Majesteit (met een beetje acteerwerk) in een persoonlijke videoboodschap.

Koning organiseert feestelijke lunch 10Maal

Willem-Alexander doet een oproep om honderd Nederlanders voor te dragen voor een lunch ter ere van zijn tien jaar koningschap. Jezelf opgeven kan dus helaas niet, maar wie weet zijn er wel wat mensen die jou dit als geen ander gunnen.

Heb je bijvoorbeeld een leven gered of een geweldige stichting opgezet? Allemaal punten waarmee jij een dikke vet kans maakt op zo’n koninklijke lunch die onder de naam 10Maal zal plaatsvinden. Ook Maxima zal hierbij aanwezig zijn tijdens deze dag in Paleis Huis ten Bosch.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Persoonlijke videoboodschap van de koning

Bespeuren we stiekem een verborgen acteertalentje bij onze Willem? In de videoboodschap zien we aardig wat acteerwerk als hij aan het telefoneren is. Toch leuk om onze koning van een andere kant te zien. Nog leuker dat hij aankondigt om mee te helpen met de voorbereidingen in de keuken. Wie weet verschuilt er wel een ware chef in hem. De gerechten in de video zien er in ieder geval uit om door een ringetje te halen. Dat zal vast geen frikandel speciaal lasagne of shoarma taart worden.

De koning begint zijn officiële toespraak met de volgende woorden: “De afgelopen tien jaar heb ik heel veel mensen ontmoet die zich fantastisch inzetten voor anderen, voor de buurt of het algemeen belang. Voor hun inzet voor Nederland wil ik die mensen bedanken”, aldus onze eigen koning. Ken jij zo iemand die een tien verdient vanwege de inzet voor anderen? Willem wil diegene graag ontmoeten.

Stuur je inzending snel in

Iemand voordragen kan je doen tot en met 20 februari via de site www.10maal.nl. De Dienst van het Koninklijk Huis maakt heel officieel, onder toezicht van een notaris, een keuze uit de inzendingen op basis van de ingestuurde motivaties.

Zit je erbij en ben je één van de gelukkige die heerlijk mag lunchen met de koning? Dan hoor je dat uiterlijk begin april. Nu al in de zenuwen wat je aan moet doen? Bekijk dan eens de 10 meest iconische stijlmomenten van Queen Elizabeth. Je moet er zelf natuurlijk ook een beetje vorstelijk bijlopen.