Media & Entertainment

Dit bedrag moet je zelf betalen als je meedoet aan een klusprogramma

kosten-meedoen-klusprogramma-zelf-betalen

Klusprogramma’s zijn al jaren razend populair. Wekelijks zijn er shows te zien op de Nederlandse, en internationale, televisie waarin mensen uit de brand worden geholpen. De klusteams verbouwen de hele boel en de presentator stelt de deelnemers gerust. Van enorme bouwvallen, chaos tot daadwerkelijke paleisjes. Het lijkt dan ook heel erg aantrekkelijk om mee te doen aan zo’n programma. Maar wist je dat soms ook moet meebetalen aan een verbouwing. Womanly zocht uit hoe dit werkt.

Welke klusprogramma’s zijn er?

Op dit moment zijn de meest bekende programma’s ‘Eigen Huis en Tuin’, en ‘Help mijn man is Klusser’, maar ook ‘VTWonen’ is een veelbekeken programma. We genieten wekelijks van alle prachtige inrichtingen en stiekem is het ook leuk om te zien hoe dingen fout kunnen gaan. Uiteindelijk zijn de meeste mensen toch erg enthousiast en blij met hun vernieuwde woning. Een nieuwe inrichting doet vaak wonderen en kan echt een leven veranderen.

In deze programma’s zie je vaak de presentator, klussers, architecten en nog meer mensen betrokken zijn. Dit moet een bak met geld kosten voor het programma. vooral als er hele woonboerderijen onder handen worden genomen. Hoe kan het programma dit allemaal betalen? Zit er een addertje onder het gras?

Wat moet je zelf betalen voor de verbouwing?

Dit moet je zelf betalen aan de verbouwing VTWonen: Weer verliefd op je huis, is er geen exacte prijsafspraak met de deelnemers. Ze stemmen in dit programma namelijk het restylen van de woning af op het beschikbare budget. Meebetalen moeten zie dus zeker als deelnemers. Bij ‘Eigen huis en Tuin’ moet je 40 procent van de kosten van de restyling van jouw droomwoning op je nemen. Alsnog een heerlijke korting en het scheelt enorm veel werk.

Ons favoriete programma ‘Help mijn man is Klusser’ is unieker in z’n werkwijze lezen we op Manly. In dit programma zitten deelnemers namelijk echt in de knoop en hebben ze zo snel mogelijk hulp nodig. Vaak hebben ze al veel kosten gemaakt en zijn veel tijd kwijt. Daardoor hoeven de deelnemers weinig tot niets zelf te betalen. Dat is fijn om te weten!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!