Health

Last van koude voeten? Zo warm je die in no-time weer op

koude voeten snel warm

Brrr, het is nog steeds winters koud buiten. Het koude weer zorgt voor veel lichamelijk ongemak: van droge handen tot een vervelende keelpijn. Ook je voeten kunnen flink last hebben van de kou, en er is niks vervelender dan rondlopen met koude voeten. Gelukkig bestaan er veel manieren om je voeten weer snel lekker warm te krijgen.

Draag een muts en dubbele sokken

Heb je last van koude voeten? Zet dan een lekker warme muts op je hoofd. Dit klinkt als een grapje, maar dat is het niet. Je koude voeten zijn namelijk een resultaat van een dalende lichaamswarmte in de rest van je lichaam. En de meeste warmte verdwijnt via het hoofd. Wanneer je lichaamstemperatuur daalt, zal je lichaam de overgebleven warmte eerst naar je organen en borst sturen. Daarom worden je handen en voeten sneller koud dan de rest van je lichaam. Een muts helpt om de warmte in je lichaam te houden.

Nog een kledingtip om je koude voeten snel weer op te warmen: draag dubbele sokken. Het beste draag je een dunne, strakke sok en daaroverheen nog een dikkere sok. De dunne sok absorbeert het vocht in je voet en laat de huid ademen. De dikke sok isoleert de warmte zodat je binnen no-time weer lekkere warme voeten hebt. Ook belangrijk: zorg dat je altijd droge sokken draagt. Vochtige sokken zorgen voor snellere afkoeling van je voeten.

koude-voeten-warme-sokken

Massage en veel bewegen warmt sneller op

Door veel te bewegen wordt je lekker warm. Dit vergeet je misschien als je juist door het koude weer last hebt gekregen van koude voeten. Maar ook als je thuis bent kan het helpen om je voeten door beweging weer warm te krijgen. Volg bijvoorbeeld een lesje voetenyoga op youtube. Dit brengt de doorbloeding in je voeten weer op gang waardoor ze snel opwarmen.

Een andere manier om je doorbloeding weer op gang te krijgen is om je partner eens lief aan te kijken. Met een beetje geluk wil hij of zij je poezelige voetjes wel even onder handen nemen met een stevige massage. Gebruik er een goede crème bij en je huid krijgt meteen wat extra verzorging. Bovendien is het ook nog eens een gezellige activiteit als je samen op de bank zit.

koude-voeten-voetenyoga

Hulpmiddelen voor lekker warme voeten

Heb je na alle dubbele sokken, mutsen, yoga en massages ten spijt nog steeds koude voeten? Gelukkig ben je niet de enige met dit probleem. Er bestaan talloze hulpmiddelen op de markt tegen koude voeten. Zo kan je je voeten in een elektrisch warmtekussen steken, waarmee je een kacheltje speciaal voor je voeten hebt.

Heb je vooral ’s nachts in best last van koude voeten? Denk dan eens aan een elektrische deken. Deze leg je onder je hoeslaken, waardoor je je hele lichaam in één keer verwarmt. Ook kan het helpen om een kersenpit-kussen van tevoren te verwarmen en tijdens het slapen bij je voeten te leggen. Voor extra warmte kun je voordat je gaat slapen even je voeten onder de föhn houden. Niet alleen is de warme lucht lekker, maar de lucht verbetert ook de doorbloeding. Zo ga je lekker met warme voeten de winter door.

koude-voeten-elektrische-voetenwarmer

SHOP NU VOOR 27,99