Food & Drinks

Kraanwater versus flessenwater: wat is gezonder?

flessenwater-gezond

Dat we water moeten drinken weten we maar al te goed. Al verschillen de meningen over de hoeveelheid: 1, 1,5 of 2 liter per dag. En dan heb je ook de keuze uit water uit de kraan drinken, wat in Nederland natuurlijk prima kan. Of flessen water kopen, wat je vaak in het buitenland moet doen. Maar wat is nu eigenlijk beter om te drinken, kraanwater of flessenwater.

Wat voor water zit in flessenwater?

Het water in flessen komt uit natuurlijke bronnen. Zoals bijvoorbeeld Spa water uit een bron in de Hoge Venen komt. Deze bronnen worden goed beveiligd. Het wordt vaak gekocht omdat het lekkerder zou zijn en veel mensen denken dat water uit een fles gezonder is. Er zou een hoger mineraalgehalte zitten in flessenwater. Dat geldt maar voor een paar merken. Leidingwater bevat ook mineralen zoals magnesium en calcium en vaak hoger dan flessenwater.

Vaak zijn mensen ook onzeker of kraanwater wel veilig is. Maar hier hoef je niet bang voor te zijn. Het wordt namelijk continu gecontroleerd. Het mag bijvoorbeeld geen micro-organismen bevatten die slecht zijn voor de gezondheid. Daarom wordt er wat chloor toegevoegd. En deze geur kan voor sommigen de reden zijn om het niet te drinken. Maar dit is totaal niet schadelijk en vervliegt bovendien snel.

kraanwater-gezond

Wat zijn dus de voordelen van kraanwater op flessenwater?

Vooral dat je geen flessen hoeft aan te schaffen. Ook al zijn deze tegenwoordig van gerycled plastic gemaakt, het geeft toch veel onnodig afval en is slecht voor het milieu. Kraanwater bevat meestal meer mineralen dan flessenwater. En niet onbelangrijk, kraanwater is veel goedkoper dan  water uit een fles. Eigenlijk komt het vooral dat we flessen kopen omdat er veel reclame voor wordt gemaakt.

Misschien als we voor kraanwater reclame zouden maken dat we veel vaker gewoon het water uit de kraan zouden drinken. Het is namelijk gezond, zuiver, microbenvrij en een bron van calcium en magnesium. Het is goed voor de lijn. Genoeg slogans om het makkelijk te verkopen. Dus als je voor de smaak water uit een fles wilt kopen moet je dat natuurlijk doen. Maar het heeft eigenlijk geen enkel voordeel op kraanwater.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!