Media & Entertainment

Krassen op je telefoon? Gebruik tandpasta om ze te verwijderen

krassen-telefoon-tandpasta-verwijderen

Stiekem kunnen we geen minuut zonder onze telefoon. Overal mag hij mee naartoe en als je hem even kwijt bent is er dikke paniek. Hoe voorzichtig je ook bent met ‘jouw koost’, toch kan het soms gebeuren dat er een flinke kras op komt. Je sleutels samen met je mobiel in een tas stoppen is bijvoorbeeld geen goed idee. Gelukkig kun je de krassen op het scherm gemakkelijk verwijderen. Daarvoor heb je geen gekke en dure middeltjes voor nodig, maar gewoon een simpele tandpasta tube.

Lifehack om krassen van telefoon af te halen

Is jouw scherm flink gebarsten omdat je jouw mobieltje per ongeluk van zes hoog hebt laten vallen? Dan verzoeken we je toch echt om naar de ’telefoon dokter’ te gaan. Je weet wel: zo’n slimme man (of natuurlijk vrouw) die jouw scherm professioneel en snel kan repareren. Als het slechts om enkele krassen gaat, ben je met deze lifehack wel aan het goede adres.

Van tevoren had je je nog zo voorgenomen om een screenprotector aan te schaffen. Maar helaas pindakaas, daar is het nu een beetje te laat voor. Die vervelende krassen blijven je maar aankijken en het irriteert je stiekem mateloos. Via Marie Claire kwamen we op een geweldige tip om ze gemakkelijk te verwijderen. En dat met een tube tandpasta die jij gewoon al in huis hebt liggen.

krassen-telefoon-lifehack

Tandpasta doet wonderen

Het liefst houden we onze telefoon zo dicht mogelijk bij ons en zijn we hem geen seconden kwijt aan reparatie winkels of diensten. Zelfs ’s nachts zit hij de hele dag naast je bedje in de lader. Wist je trouwens dat het best veel kost om je telefoon lang in het stopcontact te laten? Ook is het niet helemaal veilig. Hij kan bijvoorbeeld oververhit raken en misschien slaap je daar wel doorheen. Afijn, we gaan weer even terug naar de lifehack met tandpasta. Het enige wat je nodig hebt is een telefoon, wattenstaafje en een tube witte tandpasta.

Laat die whitening -tandpasta liggen voor jouw stralend mooie gebit, want een simpele ouderwetse witte tandpasta (dus ook geen gel variant) is al goed genoeg. Maak van tevoren je scherm goed stofvrij en doe vervolgens een klein beetje tandpasta op een wattenstaafje en dep deze voorzichtig op de kras. Daarna maak je kleine ronddraaiende bewegingen met het wattenstaafje rond de kras. Je zal dan zien dat de krassen vanzelf verdwijnen. Vergeet daarna niet om de rest van de tandpasta weg te deppen met een doekje.

tandpasta-telefoon-krassen-lifehack

Waarom werkt deze tip met tandpasta?

Tandpasta heeft een polijstend effect. Zoals je weet helpt het goed tegen tandplak en andere oneffenheden aan je gebit. Maar dus ook perfect tegen dit soort krasjes op je gsm’etje. Ga alleen niet té enthousiast met de tandenpasta over je scherm heen boenen, anders krijg je straks hele doffe plekken. En dan is het nog lastig te zien of die ene jongen nou wel of niet een ‘hottie’ is en de moeite waard om hem naar rechts te swipen.

Ook is het natuurlijk niet heel fijn als je telefoon naar tandpasta ruikt. Opzich wel lekker fris, maar die geur kan toch echt beter uit je smoeltje komen dan uit je telefoon. Kun je geen genoeg krijgen van die handige lifehacks? Lees dan ook even die tip van het balletje aluminiumfolie in je vaatwasser waardoor hij weer schoon wordt.