Food & Drinks

Dit is waarom je de kroontjes van je aardbeien niet moet weggooien

aardbei-kroontjes-bewaren
Foto: Unsplash

Wie is er niet gek op aardbeien. Zeker nu je ze in dit seizoen met bakken vol ziet liggen. Je kunt er ongelofelijk veel mee doen zoals deze heerlijke aardbeientaart maken, maar wat je altijd doet: kroontjes eraf en weggooien. Je maakt de aardbeien schoon, snijdt de kroontjes eraf en gooit ze in de prullenbak. En laat dot nu helemaal niet nodig zijn. Het bijkt namelijk dat die kroontjes heel veel goede eigenschappen hebben die je heel goed kunt gebruiken.

Waarom de kroontjes van de aardbei dus niet weggooien?

Allereerst even over het wassen van je aardbeien. Wat trouwens niet nodig is als je ze biologisch koopt. Als je ze wast als de kroontjes er aan zitten houden die het tegen dat de vrucht zich volzuigt met water. En daardoor zou de smaak achteruit gaan. Doe het beter ook niet onder een stromende kraan maar leg ze even in een bakje water en laat ze uitlekken in een vergiet. Er bestaan ook speciale aardbei schaaltjes met gaatjes.

Maar dan over de gezondheidsvoordelen van die kroontjes. Ze zijn namelijk prima eetbaar en dus heel gezond. Ze smaken een beetje naar spinazie dus niet echt vies. De kleine blaadjes zitten vol met vitamines en tannines. Ze zouden daardoor goed zijn voor je darmen en je maag en ook helpen tegen artritis. Het verlicht namelijk je gewrichten. En dan is dit beter dan er medicijnen voor slikken natuurlijk.

aardbei-kroontjes-smoothie

Als je ze toch liever niet wilt eten

Dan kun je ze bewaren en mee mixen in een smoothie. Doe er nog wat aardbeien, banaan en mango bij en je proeft er verder niets van. Aardbeien zijn kwetsbare vruchten deze kun je dus buiten de koelkast maar 1 dag goed bewaren. Daarna komen er al snel zachte plekjes op.

Als je ze dus langer wilt bewaren moet dat altijd in de koelkast worden gedaan. En dan natuurlijk bewaren met de kroontjes er nog aan en nog niet gewassen. Leg er dan ook wat keukenpapier onder zodat ze niet vochtig worden.

 

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!