Beauty

Kruidvat gezichtscrème is super alternatief voor duurdere varianten

kruidvat gezichtscrème alternatief duurdere varianten

Het koude weer en de droge lucht van de verwarming zijn elk jaar weer een aanslag op onze huid. Heb je last van een droge huid met tegelijkertijd vette zones, dan weet je hoe lastig het is om een geschikte dagcrème voor een fijne prijs te vinden. Huid-experts raden aan om bij een gevoelige huid te kiezen voor een crème met zo min mogelijk kunstmatige ingrediënten. Na een grondige zoektocht voor natuurlijke crèmes op Google bleek dat de Kruidvat Original Tea Tree gezichtscrème als favoriet naar voren kwam. Die moesten we natuurlijk voor jullie uitproberen.

Kruidvat Originals Tea Tree gezichtscrème

De grote favoriet uit de Originals lijn is de Tea Tree gezichtscrème, die je zowel als dag- en nachtcrème kan gebruiken. Tea Tree olie is een natuurlijke olie gemaakt van de bladeren van de theeboom. De olie staat al eeuwenlang bekend om zijn zuiverende en anti-bacteriële werking. Niet alleen maakt het de huid mooi schoon, maar de olie zorgt er ook voor dat er geen nieuwe ontstekingen in de huid ontstaan.

De Kruidvat gezichtscrème bevat naast Tea Tree olie ook Allantoïne en Kamille. Dit zijn beide natuurlijk bestanddelen die bekend staan om hun verzachtende en kalmerende werking. De crème is dus erg geschikt voor een gevoelige huid die wel wat extra bescherming kan gebruiken.

kruidvat-gezichtscrème-tea-tree SHOP NU VOOR 2,49

Hoe bevalt de Kruidvat gezichtscrème met Tea Tree olie?

Het koude en gure weer van afgelopen weken leek het ons het ideale moment om de Kruidvat gezichtscrème uit te proberen. We beginnen bij het potje zelf: het donkerbruine glas geeft een luxe uitstraling en staat ook nog eens mooi in de badkamer. De crème zelf is wit en voelt licht aan. De beschrijving op het potje belooft een ‘niet vette verzorging en een complete dagelijkse verzorging’.

Op het gezicht smeert de crème dun uit. De geur is in het begin even wennen: de Tea Tree olie ruikt meer kruidig dan zoet. Na een paar weken gebruik merken we dat de huid rustiger en egaler is. Waar de normale dikkere gezichtscrèmes altijd zorgden voor een vettig laagje op de huid, laat deze crème de huid juist mooi mat achter. Ook zagen we na een paar keer smeren een stuk minder onzuiverheden en rode vlekjes op het gezicht.

kruidvat-gezichtscrème-tea-tree

Net zo goed als een dure gezichtscrème

Deze Kruidvat gezichtscrème bewijst wat ons betreft dat je geen peperdure crème nodig hebt voor een mooie en gezonde huid. Je shopt hem namelijk al voor maar €2,49. De crème is zowel online als in de winkel te koop. De kruidvat Originals lijn verkoopt ook een erg fijne Tea Tree wasgel en pure Tea Tree olie.

Tip: heb je een erg droge huid? Gebruik dan onder de Kruidvat gezichtscrème nog een vitaminebooster voor wat extra verzorging. Deze druppel je met een pipet over de huid en masseert hem dan zachtjes in. Het serum met vitamine C geeft je huid een extra boost om ook tijdens de wintermaanden een mooie glow te behouden.kruidvat-gezichtscrème-tea-tree-olie

SHOP NU VOOR 2,49