Beauty

Kunstnagels onder vuur: experts waarschuwen voor jeuk en brandwonden

kunstnagels-experts-waarschuwen-jeuk-brandwonden
Experts waarschuwen voor gevaren kunstnagels (Foto: Womanly.nl edit Freepik)

Het ziet er zo gezellig uit als je nagels mooi gelakt zijn of een mooi printje hebben. Je kan ervoor kiezen om ze zelf thuis te doen met bijvoorbeeld de nagelstudio van de Lidl . Ben je toch meer een luxepoes? Dan zit jij waarschijnlijk net als veel andere vrouwen maandelijks in de stoel bij de nagel salon om kunstnagels te laten zetten. Wist je dat dit feestje voor een flinke domper kan zorgen? De chemische stoffen die bij het zetten van kunstnagels worden gebruiken, zijn helaas niet onschadelijk. 

Experts attenderen op gevolgen kunstnagels

Het is mega populair om kunstnagels te laten zetten bij een nagelstudio. Toch blijkt de stof die wordt gebruikt voor je nagels niet onschuldig te zijn. Zo schrijft RTL nieuws is een artikeltje waar wij toch best van schrikken. Je kan er namelijk allemaal heftige allergische reacties van krijgen, zeggen dermatologen. De boosdoeners zijn de stoffen die acrylaten worden genoemd. Dit wordt trouwens ook gebruikt in vullingen bij de tandarts.

Je kunt dan klachten krijgen als rode vingers, jeuk, eczeem, ademhelingsproblemen of zelfs brandwonden. Sommige mensen kunnen zonder probleem werken in een nagelsalon of ze laten zetten en anderen krijgen meteen een allergische reacties als ze met een kleine beetje van de stof in aanraking komen. ”Gelnagels zijn beter dan acryl, maar ook daarbij kun je klachten krijgen”, zegt Thomas Rustemeyer, dermatoloog bij het Amsterdam UMC, aan RTL Nieuws.

kunstnagels-experts-waarschuwen

Gellakstickers als alternatief

Als je denkt dat de allergie tijdelijk is, dan heb je het helaas flink mis. Je afweersysteem vergeet het niet meer zegt de dermatoloog. Als je er later weer mee in contact komt dan kan de allergie zomaar weer opspelen. Heb je nou ook last van deze allergie? Dan kan je altijd nog gaan voor gellakstickers. Een prima alternatief waardoor je nagels er alsnog uitzien om door een ringetje te halen.gellak-stickers-trend-gelnagels

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!