kus-apparaat-op-afstand
Life & Health

Start-up ontwerpt kus-apparaat om te zoenen op afstand

Een lange-afstandsrelatie kan knap lastig zijn. Hoewel we nu wel veel met elkaar kunnen videobellen en whatsappen, je mist toch het belangrijke intieme en fysieke element van een echte relatie. Een Chinese start-up ontwierpen een oplossing voor dit probleem: een heus kus-apparaat op afstand, inclusief lippen(!).

Kus-apparaat met echte lippen

In de corona-periode waren er veel mensen die het fysieke contact met andere misten. Vooral degenen zonder een vaste relatie of met een relatie op afstand merkten de afwezigheid van fysiek contact met geliefden. Geinspireerd door dit gemis, ontwierp een Chinese start-up het apparaatje ‘MUA’ – geïnspireerd op het geluid wat je maakt als je iemand kust.

Op TikTok werd het bijzondere filmpje waarop de kusmachine te zien is al snel populair. Dat verbaast ons niet, want de plastic lippen waarmee je je partner op afstand kan zoenen zien er nogal opmerkelijk uit. Ondanks het bizarre idee was het apparaat meteen razend populair, zo vertelt de bedenker aan The Guardian. Het bedrijf verkocht naar eigen zeggen binnen 2 weken 3000 exemplaren en ontving 20.000 bestellingen.

@reuters A Chinese start-up inspired by lockdown isolation has invented a long-distance kissing machine that transmits users’ kiss data collected through motion sensors hidden in silicon lips, which simultaneously move when replaying kisses received. #romance #tech #kissing #longdistance #robots #silicone #reuters #innovation #news ♬ baby fufu – Official Sound Studio

Zoenen je mobiel

Het kus-apparaat werkt als volgt: beide ‘kuspartners’ moeten een kus-apparaat aanschaffen en vervolgens een app downloaden. De app koppelt de machines aan elkaar. Vervolgens druk je je mobiel in het kus-apparaat, en kunnen beide partijen hun eigen lippen op de kusmachine drukken. De lippen zijn gemaakt van zachte siliconen en druksensoren om zo een realistische zoen-ervaring te geven. De machine registreert de bewegingen van je partner op afstand en beweegt de lippen van de andere machine.

Hoewel de bedenker van het kus-apparaat zijn best heeft gedaan om de lippen zo realistisch mogelijk te maken, zijn de reviews over het product erg wisselend. Zo klagen sommige gebruikers dat het zoenen op afstand voor ongemakkelijke situaties zorgt en dat de lippen absoluut niet realistisch aanvoelen. De grootste klacht onder de reviewers? Dat er geen tong in de mond zat. Al vragen wij ons sterk af of dat nou zo’n enorme verbetering zou zijn.

@ifenglobal Do you think this is useful? Comment below 😯 #couplegoals #couple #couples #longdistancerelationship #longdistance #longdistancelove #tech #creative #creativity #innovation #kissing #kiss #kisses #fyp #fypシ #love #loveyou #invention #idea #ideas #funny #funnyvideos ♬ Stranger Than Fiction – Chase Plato

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!